Jubileum Lekkodagen in Wijkse stadshaven

Reünie

De belangstelling van eigenaren van de, zonder uitzondering, perfect onderhouden motor- en sleepboten is ook voor de jubileumeditie van de Lekkodagen ongekend groot. De schippers roemen de fotogenieke stadshaven, op een steenworp afstand van de historische binnenstad en de gemoedelijke familiaire sfeer rondom het evenement, zonder al te veel toeters en bellen. Elk jaar opnieuw is er een run op de inschrijving en ook dit jaar wordt het passen en meten om alle schepen een goede plek te bezorgen. Een karwei dat in goede handen is bij het kernteam van de Lekkodagen, dat werkt volgens een minutieus uitgewerkt draaiboek.

Verlichte avondvaart

Een tot dusver onderbelicht onderdeel van de Lekkodagen is de verlichte avondvaart op de zaterdagavond. Een feeëriek schouwspel dat zich inmiddels mag verheugen op een jaarlijks groeiend aantal toeschouwers en (amateur)fotografen. De vaart start om 19.30 uur bij de invallende schemering. Het konvooi vaart eerst richting Dode Arm, komt terug richting Wijkse veer tot aan de kruising met het Amsterdam Rijnkanaal en keert vervolgens terug naar de stadshaven.

Oog voor de toekomst

De organisatie van de Lekkodagen betrekt nadrukkelijk de jeugd bij het evenement om de belangstelling voor het varend erfgoed onder jongeren ook voor de toekomst te behouden. Dit jaar zijn de leerlingen van basisschool De Werkschuit op zaterdag van 12.30 tot 16.30 uur te gast op de Dr. Ing. Johan van Veen. Zij grijpen de Lekkodagen aan om geld in te zamelen voor een project in Ethiopië. Voor de kleintjes is er op het haventerrein een springkussen beschikbaar.

Het complete programma staat op www.lekkodagen.nl