• Jet van Dinther in haar atelier

    Ali van Vemde

Jet van Dinther maakt tassen op maat

WIJK BIJ DUURSTEDE In juni van dit jaar studeerde Jet van Dinther af als 'vakbekwaam' tassenmaker'. In haar atelier aan de Hoogstraat maakt ze de prachtige tassen onder de naam 'vandinther'. Niet alleen haar vakmanschap, maar ook haar creativiteit dragen bij aan hoogwaardige tassen van een goede kwaliteit. En dat blijkt, want de belangstelling is groot.

Ali van Vemde

CREATIEF Jet van Dinther vertelt: "Ik ben altijd al creatief geweest op allerlei gebied. Ik maakte schilderijen en decors, maar ook heb ik tien jaar naailes gehad en heb ik daarin les gegeven." Jaren geleden werkte ze in Parijs bij een tassenontwerpster, maar het idee om zelf iets met leer te gaan doen kwam pas later. In Arnhem volgde ze een particuliere opleiding voor het vakbekwaam tassen maken. Ze heeft hier veel technieken geleerd en houdt er van om te werken met kleuren en ontwerpen. "Luisteren naar de klant is belangrijk. Ik zie het als mijn taak om ideeën om te zetten naar de klant en dat is erg leuk om te doen."

ATELIER In haar atelier bedenkt en naait Jet prachtige leren tassen en accessoires met pit. Ze maakt de tassen voor particuliere verkoop. Dit betekent dat zij samen met de klant de wensen bespreekt. De grootte, de verschillende vakjes, alles kan naar eigen idee worden gemaakt. Daarna wordt de kleur leer uitgezocht en wordt de ideale tas gemaakt. Ook wordt er rekening mee gehouden of de tas links of rechts wordt gedragen. "Ik ben graag in mijn atelier. Het is heerlijk om hier in mijn eentje te werken en iets moois te creëren." Het begint inmiddels aardig te lopen. Jet: "Eerst in een klein kringetje via Facebook, maar het begint zich nu als een olievlek uit te breiden." Ook op de Kunstmarkt, waar Jet haar tassen presenteerde, was veel belangstelling en dat heeft al veel leuke contacten opgeleverd. "Het is fijn dat het zo goed gaat, want dit is wat ik het liefste doe."  In haar atelier heeft ze verschillende tassen op voorraad. Van praktische shoppers, handige schoudertassen, tot stoere rugtassen waar een laptop in past. Steeds weer blijft ze nieuwe modellen ontwerpen, zo wil ze ook nog een schoudertas maken voor een laptop. Maar ook ontwierp ze een portemonnee met daaraan een handig vakje voor de telefoon. Erg bewerkelijk, want zo'n Iphone tasje bestaat uit maar liefst 25 onderdelen. Vol enthousiasme laat Jet zien hoe ze te werk gaat. De verschillende onderdelen worden uit het leer gesneden en daarna met zorg aan elkaar genaaid. Ze heeft hiervoor een professionele machine waar ze erg blij mee is.

IN DE WINKEL Jet heeft haar atelier aan huis, maar haar tassen zijn nu ook in de winkel te koop. Recentelijk  kreeg ze haar eerste grote order van de gerenommeerde tassenspeciaalzaak Cappello uit Nijmegen, een winkel met een groot assortiment van vooraanstaande binnen- en buitenlandse ontwerpers. Van zeven verschillende modellen werden diverse kleuren besteld en inmiddels is er ook al een nabestelling. Vol vertrouwen kijkt ze dan ook naar de toekomst. Voor meer informatie: www.vandinthertassen.nl of maak een afspraak via info@vandinthertassen.nl