• V.l.n.r. Martin Boetselaar, Soraya Vink, Ingrid Hoogendijk, Marian Rijk en Ronald van der Pol

    Ali van Vemde

Ingrid Hoogendijk is Z-O-U-T schrijver

DOORN Tijdens een feestelijke Boek & Bal in het Cultuurhuis van Doorn werd gisteren de Z-O-U-T schrijver van het jaar bekendgemaakt. Daaraan voorafgaand werd een boekenweekquiz gespeeld.

Ali van Vemde

Volop aandacht was er voor poëzie. Deze avond werd ook de aftrap gegeven voor de verkiezingswedstrijd Dichter op de Heuvelrug. Stadsdichter André van Zwieten kwam uitleg geven over zijn werk als stadsdichter in Wijk bij Duurstede. De vijf schrijvers van de shortlist, Soraya Vink (Wijk bij Duurstede), Ronald van der Pol (Wijk bij Duurstede), Marian Rijk (Leersum), Martin Boetselaar (Wijk bij Duurstede en Ingrid Hoogendijk (Driebergen), werden door de cultuurcoaches geïnterviewd over het tot stand komen van hun boek en hun verdere schrijversambities. Cabaretier Rop Janze zorgde voor hilarische momenten met zijn fraaie vertolking van gedichten.

En toen was het zover! Voorzitter van de jury, wethouder Wil Kosterman van Wijk bij Duurstede, las de juryrapporten voor. De winnaar van vorig jaar, Harry Stegeman, mocht de winnaar bekend maken. Ingrid Hoogendijk uit Driebergen kreeg unanieme stemmen van de jury met haar boek

'Met ons gaat het in ieder geval nog goed' over de geschiedenis van haar familie die in 1922 in het bezit kwam van een landgoed in Oost-Pruisen, daar het nazi-regime en de Tweede Wereldoorlog meemaakte en na 1946 door de Russen werd verdreven. Hoogendjk mag zich een jaar lang Z-O-U-T schrijver noemen.