• Informatieavond Droomhuis

    Droomhuis

Informatieavond Droomhuis geeft warm gevoel

WIJK BIJ DUURSTEDE De informatieavond over de ontwikkelingen bij het Droomhuis werd door buurtbewoners, vrijwilligers, maar ook door toekomstige bewoners bezocht.

Hoogtepunt van de avond was het interview met Carola, die al vanaf de start in het Droomhuis woont. Zij vertelde over haar werk, over de gezellige en bijzondere activiteiten die voor de bewoners georganiseerd worden. Ze geniet van de gezelligheid in de huiskamer en samen een spelletje doen. Ze vertelde ook over het lekkere eten dat door vrijwilligers wordt gekookt. Jan Klaver vertelde over de start van het Droomhuis en de lange weg om zo ver te komen. Marianne Hamstra vertelde ook hoe belangrijk het voor ouders is dat hun kinderen nu een fijne woonplek hebben, dat is niet alleen belangrijk voor nu, maar vooral voor de toekomst. De ouders worden immers steeds ouder en minder in staat om de dagelijkse intensieve zorg te geven.

APPARTEMENTEN De twee nieuwe appartementen worden op het dakterras gebouwd. Hierdoor is de impact op het totale gebouw en de omgeving gering Dit dakterras wordt bijna niet gebruikt. De appartementen zijn vanuit het Droomhuis bereikbaar. Ieder appartement krijgt een woonkamer, slaapkamer en een badkamer. Kees Verhoeven van Syndion heeft dit laten zien aan de hand van de bouwtekeningen. Syndion is de organisatie die de zorg verleent aan de bewoners. Hun beleid is het stimuleren en ondersteunen van initiatieven van ouders om kleinschalige huizen te realiseren waar jongvolwassenen met een meervouwdige beperking dichtbij hun ouders kunnen blijven wonen.

Tijdens deze levendige avond zijn nieuwe verbanden gelegd voor vrijwilligers, stagiaires en zijn potentiële nieuwe bewoners geïnformeerd. Als een goede buur verleende het Revius Wijk gastvrijheid aan deze avond.