• Zowel bij GroenLinks (links op foto) als bij de VVD (rechts op foto) is tijdens de verkiezingsavond, in afwachting van de uitslagen, de spanning groot.

    Kuun Jenniskens

Informatie goed op gang

WIJK BIJ DUURSTEDE Informateur Dirk Zandleven heeft vrijdag met alle partijen van de gemeenteraad eerste vruchtbare verkennende gesprekken gevoerd. Zandleven: "Er heerst een open en constructieve sfeer. Alle partijen hebben de uitslag kunnen duiden." Maandag 26 maart waren de vervolggesprekken.

Kuun Jenniskens

SPECULATIES Speculaties als zou er een coalitie worden gevormd van VVD, GroenLinks en PCG wil Dirk Zandleven niet bevestigen. "Ik weet niet via welke weg dit naar buiten is gekomen. Deze informatie komt niet bij mij vandaan, en ook niet bij de VVD. Wij doen geen mededelingen, dus ik kan ook niet zeggen of dit klopt. Na vandaag komt er opnieuw een persbericht."

WETHOUDERS Van het huidige wethouderstrio hebben Hans Marchal (PCG) en Wil Kosterman (GroenLinks) aangegeven door te willen gaan als wethouder in een coalitie met de VVD. Wethouder Jeroen Brouwer (SP) vindt dat hij gezien het verlies van zijn partij, niet aan zet is. Volgens hem moet VVD als eerste met WijkNu praten, die met 3 zetels een grote verkiezingsoverwinning binnensleepte.

VOORKEURSSTEMMEN Opmerkelijke stemmentrekker bleek de 21 jarige Tara Bartels uit Langbroek. Zij stond 8e op de lijst van de VVD en sprong met haar 291 voorkeursstemmen naar plek 2. Tara start in de steunfractie en zal rustig toewerken naar een volwaardig raadslidmaatschap. Zo kan zij studie en raadswerk combineren.