• Comité Midzomermiddag
  • Comité Midzomermiddag

Hollandse midzomermiddag

WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdag 5 augustus organiseerde Ank Vernooij voor ongeveer 220 inwoners uit de drie kerngemeenten een hele gezellige middag.

Ank organiseert om de twee jaar een grote activiteit voor mensen die thuis hulp krijgen en bijna niet meer de deur uitkomen. Zij heeft hiervoor de Rode Kruisboot kunnen huren, maar deze is verkocht dus moest er een alternatief gevonden worden. Ank haar creatieve geest had nu bedacht om de sportkantine van Mariënhoeve te huren om alle gasten hier te ontvangen. Ook heeft zij enkele mensen uitgenodigd die oude beroepen uitoefenen zoals een houtbewerker, glasblazer, barbier, glasgraveerder en sieradenmaakster en een nagelverzorgster. De gasten konden hier een kijkje nemen en eventueel wat kopen, hun nagels laten lakken en de heren konden zich ouderwets laten scheren.

Alle gasten werden goed verwend. Eerst met koffie met een cupcake, consumpties, broodje kroket, broodje ham/kaas en tussendoor hapjes. Rika van de Geer zorgde met haar accordeon voor een vrolijke noot en de band 'Armoede' kwam bekende oude liederen zingen. Er werd gedanst en polonaise gelopen en de sfeer zat er goed in. Tot slot kreeg iedereen een ijsje van Van Putten en bij de uitgang werd nog een 'goodie-bag overhandigd aan iedereen.

Ank kon deze middag waarmaken door de vele sponsoren die zij tot slot bedankte. Ook de vele vrijwilligers en chauffeurs maakten het mogelijk dat alles prima verliep. Mede door Ank haar organisatorisch talent ging iedereen zeer tevreden en voldaan huiswaarts.