• Mevrouw Marsman deelt eten uit aan kinderen op de Rijndijk in Wijk bij Duurstede

    RHC Zuidoost Utrecht

Nationaal Project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's'

WIJK BIJ DUURSTEDE Heeft u nog foto's in uw fotocollectie van de Tweede Wereldoorlog die een goed beeld geven van de provincie Utrecht? Foto's die een alledaags of juist een bijzonder beeld geven uit deze tijd? En hebben deze foto's betrekking op een van de volgende plaatsen: Bunnik, Houten, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden of Wijk bij Duurstede?

Indien ja, dan nodigt het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht u uit om op 10 december tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur langs te komen om uw foto's te laten zien. 

De foto's worden per provincie verzameld in het kader van het landelijke project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's'. Uit de verzamelde foto's wordt een selectie gemaakt van 50 meest bijzondere foto's, die een goed beeld geven van de provincie Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze 50 foto's worden op 15 januari 2020 gepresenteerd en het Utrechtse publiek kiest daar 25 foto's uit die doorgaan naar de landelijke selectie. Uiteindelijk blijven er 100 iconische foto's over die 31 maart 2020 geëxposeerd worden in de Tweede Kamer.

Op deze manier hoopt men veel mooie foto's van de Tweede Wereldoorlog te kunnen verkrijgen. U bent van harte welkom 10 december bij het Regionaal Historisch Centrum in het Huis van de Gemeente Wijk bij Duurstede (Steenstraat 14).