• Het eerste mandje kersen wordt overhandigd.

    Ali van Vemde

Het kersenseizoen is geopend

COTHEN Ieder jaar weer is het een feestelijk moment als bij de familie Vernooij het eerste mandje kersen wordt uitgereikt. Zo ook op 9 juni. Bij Theo en Martine Vernooij is dit het begin van het kersenseizoen. Dit keer mochten enkele medewerkers van Reinaerde het eerste mandje in ontvangst nemen.

Ali van Vemde

SAMENWERKING Het bedrijf bestaat volgend jaar honderd jaar. Voortbestaan lijkt gewaarborgd, nu ook zoon Erik tot het bedrijf is toegetreden. Dit jaar staat het maatschappelijke aspect van de kersentijd centraal. Wanneer de kersen rijp waren, trok jong en oud, mannen en vrouwen naar de kersenboomgaard om daar wekenlang kersen te plukken, te wrakken en te verkopen. Deze saamhorigheid wordt extra benadrukt. Daarom is in samenwerking met Local2Local en Reinaerde een samenwerkingsverband gestart gedurende de kersenperiode. Local2Local herstelt de relatie tussen producenten, afnemers en consumenten met een eigen, transparante voedselketen en wil zo bijdragen aan het herstel van ons eco-systeem, de locale economie stimuleren en ambachten behouden. Reinaerde zorgt ervoor dat mensen met een beperking zich kunnen ontwikkelen. Dat doen ze samen met de vele medewerkers op een professionele, respectvolle en ondernemende wijze.

KERSENKRANT Naast de uitreiking van het eerste mandje kersen was er nog een feestelijk moment, de presentatie van de Kersenkrant Kromme Rijnstreek. Deze krant zal deze week worden verspreid. In deze kersenkrant is volop informatie te vinden over de kersen, de verkooppunten en de vele activiteiten rondom de kersentijd. De moeite waard om deze gedurende de kersentijd bij de hand te houden.

KERSENFESTIVAL De komende weken kan men weer volop genieten van de kersen. Ze zijn niet vroeg dit jaar door het koude voorjaar, maar de vroege soorten komen er aan. Zoals ieder jaar zal ook nu, in het laatste weekend van juni, het kersenfestival worden gehouden. Bezoekers uit binnen- en buitenland genieten vooral van de authentieke sfeer. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni vindt het festival plaats.