• Hendrikje XIII

    Ali van Vemde
  • Hendrikje XIII

    Ali van Vemde

Hendrikje XIII van start

Shakespeariaans met een knipoog

WIJK BIJ DUURSTEDE Het eerste weekend zit er op voor Hendrikje XIII. Stichting De Inrichting heeft ook nu weer bewezen een voorstelling neer te zetten die staat als een huis. Heel anders dan voorgaande voorstellingen zoals 'Hester' en 'De Bloesembruiloft'; dit keer een Shakespeariaans stuk over Hendrikje XIII, koning van het land van Modder en Slijk. Een tragedie met humor.

Ali van Vemde

In het stuk wordt zeker met modder gegooid. Voor de kijker is het zaak goed op te letten om niets te missen van de sterke dialogen. Want het is vooral een sterk verbaal stuk met heel veel humor en scherpe teksten, ondersteund door het orkest en Wijks Vocaal. Koning Hendrikje XIII zetelt in het midden van het podium. Zoals het hoort spelen macht, jaloezie en vijandigheid een grote rol. Hoe kan dat ook anders met een regering die bestaat uit zeven vrouwen, waarvan hun hoofdzonden schaamteloos worden geëtaleerd. Hoe het afloopt, dat moet u zelf gaan zien, maar er komt een staatsgreep aan te pas.

Het is nog mogelijk om komend weekend de voorstellingen bij te wonen. Hendrikje XIII is nog te zien op 7, 8 en 9 juni om 20.00 uur en op zondagmiddag 10 juni om 13.30 uur (vanaf 12 jaar). Laat u verrassen door de spelers, het orkest en de zang. Reserveren of kaarten kopen kan via de VVV aan de Markt.