• Heel Wijk in de Zon zoekt bedrijfsdaken

    Heel Wijk in de Zon

Heel Wijk in de Zon: bedrijfsdaken gezocht!

WIJK BIJ DUURSTEDE Zonne-energie is de laatste jaren zeer aantrekkelijk geworden. Veel bedrijven in de gemeente Wijk bij Duurstede maken hier al gebruik van. In oktober gaat de landelijke subsidieregeling voor zonne-energie (de SDE+) weer open en dit biedt kans voor bedrijven om aan te haken. Deze regeling geeft u een mooie kans om op uw bedrijfsdak(en) voor een aantrekkelijke prijs zonnepanelen te plaatsen. In de gemeente Wijk bij Duurstede heeft dit project de naam Heel Wijk in de Zon gekregen.

VOORDELIG ZONNE-ENERGIE INZETTEN De stimuleringsregeling duurzame energie (SDE+) is een landelijke subsidieregeling, die het gebruik van zonne-energie financieel zeer aantrekkelijk kan maken. Mogelijk weet u niet of het voor u als ondernemer interessant is, of hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen. Nu kunnen bedrijven in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek ondersteuning krijgen om deze kans te verzilveren. Een adviseur komt kosteloos bij u langs om uw wensen te bespreken. Op basis van de uitkomsten stelt hij een adviesrapport zonne-energie op. Dankzij dit rapport krijgt u inzicht in hoeverre zonne-energie aantrekkelijk is voor uw bedrijf. Is het de moeite waard om gebruik te maken van zonne-energie? De adviseur helpt u graag verder bij het aanvragen van de subsidie, het regelen van financiering (via bijvoorbeeld het Energiefonds van de provincie Utrecht) of het zoeken naar juiste partijen voor de uitvoering.

PROJECT HEEL WIJK IN DE ZON Met het project Heel Wijk in de Zon werken de gemeente Wijk bij Duurstede, de Ondernemerskring Wijk bij Duurstede (OKW), Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen (SPBW) en de Eigenwijkse Energiecoöperatie (EWEC) samen om het gebruik van zonne-energie te versnellen. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van het Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede en de gemeente Wijk bij Duurstede. De begeleiding verzorgen energiespecialisten van Green-men en de Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

VRAGEN OF AANMELDEN Zijn er nog onduidelijkheden waarop u graag antwoord krijgt? Of wilt u zich gelijk aanmelden? Neem dan contact op met energiespecialist Jeroen Bosma van Green-men: jeroen.bosma@green-men.nl of 06-13056908.