• Will en Harry van Impelen 50 jaar getrouwd

    Ali van Vemde

Harry en Will van Impelen 50 jaar getrouwd

COTHEN Harry en Willvan Impelen zijn geen onbekenden in het dorp. Allebei zijn ze erg actief en hun dagen zijn dan ook goed gevuld. Op vrijdag 3 november vierde het echtpaar hun 50-jarig huwelijk. In alle rust, want Harry is herstellende van een zware operatie. Een feestje, dat komt later wel.

Ali van Vemde

Loco-burgemeester Jeroen Brouwer kwam vrijdag namens de gemeente het paar feleiciteren. Ook zij mochten het 'boterbriefje', de gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte, in ontvangst nemen. Gespreksstof was er meer dan voldoende, want al heel veel jaren zet zowel Harry als Will zich in voor de Cothense gemeenschap.

Ze leerden elkaar 52 jaar geleden kennen tijdens een dansavond bij Toon van Dijk. Harry vond Will Rosengarten al direct een leuk meisje, maar hij zat toen nog in militaire dienst, gelegerd in Duitsland. Hij trok de stoute schoenen aan en schreef haar een kaartje. Na wat aandringen van haar moeder, schreef ze terug. Bij de eerste afspraak, toen Will hem op zou halen bij het station in Utrecht, ging het al mis. De moderne communicatiemiddelen waren er nog niet en hij bleek een lichte straf uit te moeten zitten, waardoor hij later kwam. Het is allemaal goed gekomen. Na een jaar verkering en een jaar verloving zijn ze getrouwd. Ze kregen twee kinderen, een dochter en een zoon en hebben zeven kleinzoons, waarvan de jongste 7 en de oudste 26 jaar is. Sinds enkele jaren wonen ze aan het Rozenplantsoen. "Een hele fijne buurt, we wonen er met veel plezier," vertelt Will.

WERK Harry van Impelen heeft heel wat verschillende banen gehad. Van huis uit is hij brood- en banketbakker, maar hij werkte ook bij een tankstation, als chef rekenkamer bij een bedrijf in de vleesverwerkende industrie en als metselaar. Bij een val van een steiger belandde hij in de WAO. Later werkte hij bij Achmea. Ook zette hij zich in voor de plaatselijke politiek voor het CDA. Van 1982 tot 1996 was hij, met een korte onderbreking raadslid. Ook was hij vervangend fractievoorzitter. Hij was voorzitter van de ondernemingsraad bij de Sociale Werkplaats in Zeist en zette zich in voor SVF en het Dorpshuys. Bijna vijf jaar geleden is hij gestart met het opzetten van de 'Rozensoos'. Ook Will is altijd actief. Voor haar trouwen werkte ze bij een elektrotechnisch installatiebedrijf in Utrecht, maar in die tijd was het gebruikelijk dat vrouwen stopten met werken als ze gingen trouwen. Toen de kinderen naar de middelbare school gingen, is ook zij weer aan het werk gegaan bij Fullwood op het industrieterrein in Wijk bij Duurstede. Later werkte ze in Doorn bij een conferentiecentrum. Daarnaast heeft ze zich jarenlang ingezet voor het reumafonds Nog steeds is Will heel actief als bestuurslid bij de KVC. Ontspanning vindt ze ook in het zingen bij het koor Tranen met Tuiten.

REIZEN Harry en Will hebben de hele wereld over gereisd. Met heel veel plezier kijken ze hierop terug. Een van de mooiste plekjes die ze hebben gezien was Zuid-Afrika. Ze gingen vooral mee met georganiseerde reizen om zoveel mogelijk te kunnen zien.