• De Werkschuit wil beter gymnastiekonderwijs

    Ali van Vemde

Gym moet beter vindt De Werkschuit

WIJK BIJ DUURSTEDE Groep 6 van basisschool De Werkschuit verscheen vrijdagochtend in het Huis van de Gemeente om wethouder Jeroen Brouwer een petitie aan te bieden. "We hebben bijna geen spullen en ook de gymzaal is veel te klein."

Ali van Vemde

De wethouder ontving de kinderen in de hal. Zij bleken goed voorbereid en konden duidelijk hun eisen overbrengen. Enkele kinderen van groep 6 lieten de wethouder weten waar het om gaat. De petitie was ook ondertekend door de leerkrachten. Op Mariënhoeve krijgen de leerlingen niet het bewegingsonderwijs waar ze recht op hebben. Zij kunnen zich niet voldoende ontwikkelen en de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren. Het bewegingsniveau op de Werkschuit was altijd hoog, maar sinds het schooljaar 2015-2016 wordt met een aantal groepen gegymd op Mariënhoeve. Hier zijn echter maar beperkte materialen aanwezig en sinds 2017 is dit nog minder geworden. Zo kan de school niet voldoen aan de eisen van de onderwijsinspectie voor fatsoenlijk bewegingsonderwijs.

De kinderen vragen onder andere om ringen, trampoline, een springplank, bok en paard. De wethouder sport kon geen beloftes doen, maar heeft wel toegezegd dit met collega wethouder Wil Kosterman (ondewijs) te bespreken en te kijken wat er mogelijk is.