• The Double DJ's

    De Brienkneuters

Groot Carnaval bij CV De Brienkneuters

COTHEN Het komt inmiddels wel heel dichtbij, carnaval! Ook bij CV De Brienkneuters hebben ze een heel feestweekend in elkaar gedraaid dat al op woensdag 7 februari begint met de traditionele Sleuteloverhandiging.

Tijdens de Sleuteloverhandiging worden er mensen in het zonnetje gezet die veel doen voor de verenigiging of veel gedaan hebben. Ook zal de burgemeester komen om aan Prins Marco den Tweede de sleutel te overhandigen van het Brienkneuterdorp. Vanaf dat moment zwaait Prins Marco vier dgen lang de scepter. Dit is een gezellige feestavond en uiteraard is iedereen welkom. Het begint om 20.00 uur.

KRASSE KNARREN Vervolgens is er op vrijdag 9 februari voor de ouderen in en om Cothen een gezellige Krasse Knarren Middag, een gezellige middag met optredens van onder andere het Piratenkoor 'Gein en Gek' uit Wijk bij Duurstede en huiszanger Rien Salet, ook wel de zingende bakker genoemd! Deze middag begint om 14.00 uur en zal rond de klok van 17.30 uur afgelopen zijn. Heeft u zin om te komen, maar bent u niet goed ter been of heeft u geen vervoer, neem dan contact op met Marijke Mocking, telefoon 06 28378487 en u wordt gehaald en thuis gebracht.

VERLICHTE OPTOCHT Na de Krasse Knarren middag zal om 19.00 uur de Verlichte Optocht vertrekken vanaf het Cob Balkplein. Let op: het dorp wordt vanaf 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer, dus volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars.

APRES SKI Na de verlichte optocht zal de Après-Ski Party losbarsten bij de Brienkneuters. Dit is inmiddels een begrip in de omgeving en daar moet je een keer geweest zijn! De entree is € 7,50 en de zaal gaat om 21.15 uur open.

ZATERDAG Op 10 februari begint de dag om 9.30 uur met de kindermorgen. Voor de kinderen is er weer een geweldig programma in elkaar gedraaid en kunnen ze zich lekker weer even uitleven. 's Middags is er de Brienkneuter optocht waar wagens zich nog steeds voor op mogen geven via www.debrienkneuters.nl Elk jaar doen er veel loopgroepen mee, dus zeker een aanrader voor kinderen om mee te doen. De optocht start om 13.30 uur. De prijsuitreiking zal in het Dorpshuys zijn tijdens de instuifmiddag. Nieuw op de zaterdag is de Tieneravond (deze was op vrijdagavond). We gaan in de grote zaal de boel op zijn kop zetten met de kinderen. Zaterdagavond is er nog een fantastische feestavond 'Groot Carnaval/Foute Party'. De Double DJ's komen naar de Brienkneuterburcht om de zaal op zijn kop te zetten. Zij zijn bekend van onder andere 'Boven op die Berg', 'Vluggertje', 'ja die van jou' enzovoorts. De avond begint om 21.15 uur en de entree is gratis, dus zeker een aanrader.

AFTERPARTY Zondagmiddag 11 februari om 15.00 uur gaan de deuren nog één keer open voor de Afterparty. Het weekend wordt gezellig afgesloten met iedereen die niet genoeg kan krijgen van Carnaval. Er is karaoke en de Brienkneuters zijn erg benieuwd naar uw zangtalent. Wie weet staat u volgend jaar te zingen op de Après-Ski Party.

De Brienkneuters hebben er zijn in en hopen u dan ook te mogen zien op één va de feestjes. Deze worden allemaal gehouden in het Dorpshuys, C.B. Kentiestraat 2.