• Kinderen van De Wegwijzer ontbijten bij burgemeester Poppens

    Ali van Vemde

Gezellig ontbijten met burgemeester Poppens

WIJK BIJ DUURSTEDE 25 kinderen van basisschool De Wegwijzer brachten op donderdag 10 november een ontbijtje bij burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Jan Burger in het Huis van de Gemeente. Samen hebben ze gezellig ontbeten. De kinderen gaven zo het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag.

De schoolkinderen namen zelf een gezonde maaltijd mee naar het gemeentehuis, net als in zo'n 245 andere Nederlandse gemeenten tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Ze schoven samen aan de ontbijttafel in de raadszaal en maakten kennis met de burgemeester en de wethouder. Ook stelden ze vragen aan hen. Bijvoorbeeld of de burgemeester de koning, koningin en premier weleens had ontmoet, wat zijn hobby's zijn en wat er zo leuk is aan burgemeester-zijn. Het was te merken dat er op school een goede voorbereiding is geweest, want er werden heel veel vragen gesteld. Daarna smulden ze  gezamenlijk van het ontbijt. Het Nationaal Ontbijt promoot deze gezonde start van de dag, omdat veel kinderen in Nederland die overslaan of ongezond eten. Ruim 500.000 kinderen ontbijten deze week samen op zo'n 2700 basisscholen.

GIFT VOOR JANTJE BETON Aan het einde van de maaltijd in het Huis van de Gemeente betaalden burgemeester Poppens en wethouder Burger symbolisch voor hun ontbijt door een donatie te geven aan Jantje Beton. Jantje Beton zorgt samen met kinderen voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. De leerlingen uit groep 7B namen de cheque met een bedrag van € 250,00 in ontvangst.

GEZELLIG Burgemeester Poppens, die het belang van een gezond ontbijt onderstreept, kijkt met plezier terug op het bijzondere ontbijt: "Het was erg gezellig om in de vroege ochtend met deze groep te ontbijten. Ongelofelijk hoe goed ze hebben gegeten. Sommigen aten wel acht boterhammen! De kinderen stelden tijdens het ontbijt leuke, spontane vragen, van de Amerikaanse verkiezingen tot de intocht van Sinterklaas. Dat leverde mooie gesprekken op."  Ook de kinderen hebben genoten. Isa (10): "Het was leuk. Met de burgemeester erbij was het ontbijt heel speciaal. De actie is een goed idee. Ik denk dat kinderen in Nederland door deze actie gezond leren eten." Floor (10) vult aan: "Het is ook leuk dat je met de hele klas samen eet. En dat je in de raadszaal mag zitten, maakt het ontbijt heel bijzonder."