• Joris Linssen en zijn band Caramba traden op bij Cafe Ome Ko in de Maleborduurstraat.

    Richard Thoolen

Gezellig naar straatmuziek luisteren

Wijk bij Duurstede Zondag vond de tweede speeldag van het Wijks Straat Muzikanten festival plaats. Het weer werkte fantastisch mee waardoor de muzikanten voor een groot publiek konden spelen op overvolle terrassen.

Het Wijks Straat Muzikanten festival wordt dit jaar gehouden op drie dagen. de eerste was op zondag 24 juni, de tweede afgelopen zondag en de derde speeldag zal op 19 augustus plaats vinden. Carolien Smit (van café Ome Ko) organiseert het festival nu voor de derde keer en heeft wederom topmuzikanten weten te committeren. Deze brachten zondag op verschillende plaatsen hun muziek ten gehore. Smit: ,,We halen muzikanten uit het binnen- en buitenland naar Wijk en maken er gedurende enkele dagen een swingende binnenstad van. "

Bij Koffiehuis Thuys kon men luisteren naar Upstream met Chaja van der Heide. Bij de graanschuur zorgden het duo Sax en Strings voor een gezellige sfeer. Bij Café Restaurant de Engel speelde Hans Jansen, die met zijn easy listening muziek de handen op elkaar wist te krijgen.Bij Restaurant Naast de Poort trof men Klaas van Kuilenburg en Hans Meersman aan die met hun gitaren en ruige stemgeluid menig voorbijganger wisten te bekoren. Bij de Veldpoort stond een lokaal muzikaal talent te spelen: Jim Hodgson & Friends. Twee gitaristen en een zangeres brachten sfeervolle nummer ten gehore. Café 't Hoff en restaurant het Klooster zetten samen op het grasveldje van de Maxijk de band Stone Edge neer. Bij Café Ome Ko kon men eerst luisteren naar de warme stem van Salvatore waarna het geheel afgesloten werd door Joris Linssen en zijn band Caramba.