Gemeenteweek FC Utrecht

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 19 tot en met 25 november staat de gemeente in het teken van FC Utrecht. Tijdens de gemeenteweek worden allerlei sportieve activiteiten georganiseerd in samenwerking met FC Utrecht, de lokale voetbalverenigingen en Stichting Binding. De afsluiting van de gemeenteweek is op zondag 25 november met de wedstrijd FC Utrecht – De Graafschap in stadion Galgenwaard. Dan zijn 100 inwoners uit de gemeente speciaal welkom.

VOORBEELDEN VOOR DE JEUGD Willem Joustra, wethouder sport, is blij met de maatschappelijke inzet van FC Utrecht: "Professionele voetballers zijn een voorbeeld van discipline en doorzettingsvermogen. Dat FC Utrecht allerlei maatschappelijke activiteiten onderneemt is van grote toegevoegde waarde voor Wijk bij Duurstede. De club kan kinderen stimuleren en enthousiasmeren om te sporten en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Als klap op de vuurpijl mogen een aantal kinderen uit Wijk bij Duurstede gaan latjetrappen in een vol stadion tijdens de rust van de wedstrijd FC Utrecht – De Graafschap."

ACTIVITEITEN Tijdens deze sportieve week is er een clinic bij voetbalvereniging CDW, waarbij ook teams van SVF en SVL aansluiten. Daarnaast spelen de Oldstars van FC Utrecht een walking football-wedstrijd tegen de sterren uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Deze wedstrijd is op donderdag 22 november om 13.00 uur bij CDW. Ook is er een FIFA toernooi waarbij de E-sporter van FC Utrecht aanwezig is. Op bassisschool De Regenboog vindt een gastles 'Veilig Online' plaats.