Filmhuis Calypso The Children Act

WIJK BIJ DUURSTEDE Fiona Maye (Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof. Wanneer haar huwelijk lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah-getuige weigert hij medische hulp. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil zwaarder weegt.

The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ian McEwan (On Chesil Beach), die tevens het scenario schreef voor de film. De hoofdrol is voor de altijd fantastische Emma Thompson, die weer een complex en innemend karakter weet neer te zetten. De film gooit hoge ogen voor de Britse BAFTA Awards en wellicht een Oscar of twee.

Woensdag 12 december om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).