• De trekschuit ziet u terug in de film

    Kees Linnenbank

Film 'Het Langebroeck' in première

WIJK BIJ DUURSTEDE De film 'Het Langebroeck' is een documentaire met speelfilmfragmenten. Kees Linnenbank is de initiatiefnemer van dit project; hij schreef het scenario en deed het camerawerk en de montage. Maandag 9 december, om 20.00 uur, gaat de film in Theater Figi Zeist in openbare première. De toegang bedraagt € 5,-. Om zeker te zijn van een plaats kunt u zich aanmelden via info@zhg.nl

Op de website langbroekerweteringdocudrama.nl krijgt u alvast een voorproefje van de film. U krijgt de toenmalige Bisschop van Utrecht te zien die de opdracht geeft tot het graven van de Langbroekerwetering, zodat het moerasbos ontgonnen kon worden. Er zijn beelden van de aanvang van het graven van de wetering en ook is te zien dat adellijke lieden woontorens lieten bouwen en zich daar vestigden.

Maar ook ziet u in de film iets van de bewogen geschiedenis van buurtschap Stenenbrug. Van de belangrijke vaarroute met de trekschuit zijn tevens beelden gemaakt. De film neemt u mee door de geschiedenis heen waarbij de percelen essenhakhout niet ontbreken. 85% van het essenhout in de wereld groeit in het Langbroekerweteringgebied. Het begint in 1122 en gaat door tot nu. Dat het toerisme een belangrijke rol in dit cultuurlandschap heeft laat filmmaker Kees Linnenbank u vanuit de lucht zien.

Mooie verhalen over deze streek met prachtige beelden over dit unieke gebied; laat u verrassen. Voor de film is muziek gecomponeerd met tot slot een ode aan Langbroek.