• Docudrama Het Langebroeck met daarin ook de Krommerijnder

    Ali van Vemde

Extra voorstellingen docudrama 'Het Langebroeck'

LANGBROEK Dat de film 'Het Langebroeck' zo'n succes zou worden, dat had filmmaker Kees Linnenbank niet verwacht. Op 9 december ging de film in première in een uitverkocht Figi in Zeist. In januari zal 'Het Langebroeck' in het Dorpshuis te zien zijn.

Ali van Vemde

De film/docudrama geeft de geschiedenis van het Langbroekerweteringgebied weer. Dat begint al in 1122 toen werd begonnen met de ontginning van dit bijzondere gebied. In vogelvlucht komen historische gebeurtenissen voorbij, maar ook is er volop aandacht voor de flora en fauna; de bijzondere planten en dieren die in dit gebied voor komen. Al heeft het niet de hoofdrol, de vele kastelen worden natuurlijk ook genoemd. Het is echt een reis door de tijd! De rijke geschiedenis, maar ook de schoonheid van de omgeving dat zeer geliefd is bij toeristen. In de zomermaanden is het er een drukte van belang met fietsers, wandelaars, Solexen en lelijke Eendjes.

Om alle belangstellenden in de gelegenheid te stellen het docudrama te kunnen zien is de voorstelling twee keer te zien op vrijdag 17 januari in het Dorpshuis van Langbroek. Maar ook deze voorstellingen zijn al uitverkocht. Daarom is besloten om 'Het Langebroeck' ook op vrijdag 24 januari twee maal te vertonen, om 19.30 en 21.00 uur. Kaarten à € 5,- zijn te reserveren via beheer@dorpshuislangbroek.nl Een dvd is te verkrijgen aan de zaal of via linavprod@ziggo.nl