Film: Kleine IJstijd

HOUTEN Film Aan de Slinger draait op donderdag 30 november en vrijdag 1 december 20.00 uur het nieuwe Nederlandse drama van Paula van der Oest 'Kleine IJstijd'. Een groep vrienden, vroeger allemaal lid van dezelfde band, komt bij elkaar om hun zanger en bandleider Kas te herdenken en zijn as te verstrooien. Ondanks de tragische aanleiding belooft de reünie als vanouds gezellig, chaotisch en drank overgoten te worden. Totdat één van de vrienden verschijnt met zijn nieuwe vriendin, de veel jongere Delphina. Zij blijkt een nogal ontregelende werking op het gezelschap te hebben en de vriendschap wordt hevig op de proef gesteld. Een prachtige film met o.a. Monic Hendrickx, Johan Heldenbergh en Ariane Schluter. "Een licht satirische dramedy, waarvan de spontaniteit en het spelplezier afspatten." (4* Het Parool)

FILM AAN DE SLINGER

Op donderdag 23 en vrijdag 24 november vertoont Film Aan de Slinger 'The Glass Castle'. In het innemende biografische drama zien we Jeannette Walls (Brie Larson) opgroeien in een unieke familie. Met een kunstenares als moeder (Naomi Watts) en een excentrieke vader (Woody Harrelson) die zijn kinderen een fantasiewereld belooft ter afleiding van hun armoede. Woensdag 29 november draait het unieke project 'Loving Vincent', de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. De film gaat over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. De vertoning op dinsdag 28 november is uitverkocht. De films draaien om 20.00 uur. Zie: www.filmaandeslinger.nl

THEATER AAN DE SLINGER Je bent pas echt ziek als je niet meer om je eigen ellende kunt lachen, dat bewijzen cabaretier Hans Dorrestijn, dichter Ingmar Heytze en de Utrechtse schrijfster Vrouwkje Tuinman op donderdag 23 november 20.15 uur in 'Neurosen en andere hobby's'. Op zaterdag 25 november 19.30 uur raast Maas Theater en Dans in 'Happily Ever After' met vier dansers en danseressen in sneltreinvaart langs plekken en situaties waarin die dood een grote rol speelt. Vooraf is een dansworkshop voor kinderen (8+) en ouders. Aanmelden via: publiciteit@aandeslinger.nl. Donderdag 30 november 20.15 uur neemt Lucas de Man i.s.m. Het Zuidelijk toneel het publiek mee op reis in de voorstelling 'De man door Europa'. Hij trok voor dit 'reisverslag voor een optimistische toekomst' langs zeventien steden in acht landen. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor dit boeiende project. Zie: www.theateraandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de​ film 'Kleine IJstijd' ​op vrijdag 1 december 20.00 uur​.

Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor maandag 28 november 10 uur onder vermelding van 'IJstijd' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.

​Pief Weyman.​