• workshop Plukboeketten maken

    H van Sprakelaar

Workshop "Plukboeket maken" in De Wijkse Moestuin

11-08-2019, 13:55 | Lezersnieuws | Bea

De Wijkse Moestuin heeft naast heerlijke verse groenten van het seizoen een keur aan mooie bloemen die de deelnemers met een oogstaandeel gratis iedere week mogen plukken.

We hebben in voorgaande jaren gemerkt dat het nog niet zo gemakkelijk is om van al deze verschillende bloemen een mooi boeket te maken.

Daarom hebben we Merie Rijnberk, meester bloembinder (https://merierijnberk.exto.nl//#.XOk64Yj7Qow), uitgenodigd om een workshop plukboeketten te maken.Deze workshop wordt 24 augustus gegeven in De Wijkse Moestuin van 9 tot 12 uur.

De ochtend begint om 9 uur, na een kopje koffie of thee vertelt Merié over de eigenschappen van bloemen en de verschillende mogelijkheden om een boeket te schikken op de vaas.

Daarna gaan we zelf plukken om er vervolgens een mooi boeket van te maken.

Na de koffie en thee geeft Merié uitleg hoe je een handboeket maakt en gaan we dit zelf maken.

Als we zo rond de klok van 12 uur naar huis gaan hebben we twee mooie boeketten voor in huis of om er iemand blij mee te maken.

De kosten voor deze workshop zijn voor leden van de Wijkse Moestuin €15,00 en voor niet leden €25,00 neem een vaas mee en een snoeischaar en schilmesje.

Voor de workshop geldt een maximum aantal deelnemers van 20. Meld je snel aan op bvansprakelaar@planet.nl , want vol = vol!