• Gemeente Wijk bij Duurstede

Even de debatten op een rij...

Jongerendebat Revius 8 maart

WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdagavond 8 maart organiseren D66 en de VVD samen met het Revius Lyceum een verkiezingsdebat- en markt speciaal voor jongeren in de aula. Alle 8 Wijkse politieke partijen gaan onder leiding van schooldirecteur Sven Baijens met elkaar in debat. De stellingen zijn bedacht door leerlingen van het Revius en zullen door hen worden geïntroduceerd. Thema’s zijn woningbouw en uitgaansgelegenheden.

Alle inwoners zijn van harte welkom om het debat bij te wonen. De gemeente voert dit jaar een campagne om ‘First Time Voters’ naar de stembus te krijgen en op deze avond is er ook voor hen genoeg ruimte om zich te oriënteren op hun keuze. Er zal meer dan genoeg ruimte zijn voor publiek van alle leeftijden om actief mee te doen en vragen te stellen.

Dit debat met de scholierenverkiezing is de afsluiting van het maatschappijleerproject over de politiek dat Havo 4 en TL 3 leerlingen volgen. Op 20 maart mogen leerlingen van het Revius Lyceum zich in een eigen scholierenverkiezing voor het eerst uitspreken over de Wijkse gemeenteraad.

Het evenement vindt plaats in het Revius Lyceum Wijk bij Duurstede, Remus 4. Om 15 uur start er een Verkiezingsmarkt in de aula die tot 16:30 uur duurt. Ook is er vanaf 19 uur een inloop met Verkiezingsmarkt. Het debat kent twee rondes. Om 19:30-20.45 uur. En van 21-21.30 uur.

Debat Groenberaad 9 maart

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 21 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wat is de afgelopen raadsperiode bereikt op het gebied van groen, landschap en natuur? Wat zijn de plannen voor de komende jaren en hoe denken de partijen over de dossiers waarop binnenkort beslissingen moeten worden genomen? In welke partij hebben we het meeste vertrouwen? Op vrijdag 9 maart wordt dat allemaal duidelijk tijdens de bijeenkomst in het Muziektheater aan de Rijnstraat 3. We beginnen om 19:30, toegang is gratis, vol is vol.

Politiek café 'Kansen voor de landbouw’ en de rol van de gemeentepolitiek

REGIO De drie CDA afdelingen van Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede organiseren op dinsdagavond 13 maart een politieke café over de Kansen voor agrariërs - ruimte voor ondernemers en ruimtelijke kwaliteit.

Centraal staat op deze avond de vraag hoe de agrarische sector zich in onze gemeenten rendabel kan blijven ontwikkelen en tegelijk kan bijdragen aan extra kwaliteit voor ons buitengebied, de Kromme Rijnstreek en het Eiland van Schalkwijk. Het gaat over thema’s zoals natuur, dierenwelzijn, duurzame energie, recreatie, gezondheid, landschapsbeheer, circulaire economie en gezonde producten. Het debat vindt plaats in het Wapen van Werkhoven. Aanvang 19:45 uur tot 22:15 uur.