• PPC Wijk bij Duurstede

    HANS DIRKSEN

Energieke Regio Kromme Rijnstreek helpt ondernemers in verduurzamen van bedrijven.

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds de lancering in juli vorig jaar heeft de Energieke Regio Kromme Rijnstreek diverse bedrijven op weg geholpen om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun bedrijf. Lokale adviseurs van Energieke Regio geven onafhankelijk advies over de verduurzamingskansen aan de deelnemende bedrijven. Hiermee worden ondernemers geholpen om geld te besparen via duurzaamheid. Energieke Regio roept meer ondernemers op om gebruik te maken van deze adviesmogelijkheid.

WIE WIL ER GEEN ENERGIE BESPAREN? Er is heel veel te winnen met energiebesparing bij bedrijven en organisaties! Veel gebouweigenaren weten echter niet waar te beginnen. Ook is de onbekendheid met de financiële voordelen van verduurzaming groot. Vanaf het najaar 2017 werden ondernemers opgeroepen om deelnemer te worden aan de Energieke Regio. Deskundige en onafhankelijke adviseurs van Energieke Regio laten zien dat vergaande energiebesparing eenvoudig te realiseren is en zeker lucratief kan zijn. Ook kunnen ze helpen met het voordeliger inkopen van duurzame energie. Ze leggen de kansen voor aan de directies en gebouwbeheerders van de deelnemende bedrijven en maatschappelijke organisaties. Deelnemende bedrijven kiezen vervolgens zelf of en welke maatregelen er getroffen worden.

PPC WINT ENERGIE VOOR MEER DAN 50 HUISHOUDENS Plinten en Profielen Centrale (PPC) uit Wijk bij Duurstede heeft na de verbouwing 662 zonnepanelen op het dak geplaatst. Dit is goed voor 166.000 kwh en genoeg energie voor 50 huishoudens! "Ook in ons wagenpark zijn we duurzaam bezig," zegt Peter Klaassen, algemeen directeur van PPC. "Onze nieuwe vrachtwagencombinatie bestaat uit twee trailers en heeft de maximale lengte voor vrachtwagens: 25,25 meter. De achterste trailer wordt naar het filiaal gebracht, de chauffeur maakt met één trailer de distributieronde en haalt daarna de trailer weer op om terug te keren naar de hoofdvestiging in Wijk bij Duurstede. Dit is veel beter voor het milieu, op jaarbasis scheelt het 30.000 kilometer."

KROMME RIJNSTREEK, DE NEGENTIENDE ENERGIEKE REGIO Op dit moment zijn er in Nederland 22 Energieke Regio's verdeeld over 77 gemeenten. Lokaal wordt het project vertegenwoordigd door de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede, Economisch Platform Houten, Bunnikse Handel en Industrie Kring, Ondernemerskring Wijk bij Duurstede en Rabobank Rijn en Heuvelrug.

WILT U MEER WETEN? Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met: Wijnand Jonkers, Regioregisseur Energieke Regio Kromme Rijnstreek : (06) 33 81 96 75 of w.jonkers@nmu.nl en Martine van Amerongen, Communicatie Energieke Regio Kromme Rijnstreek: (06) 51 84 47 13 of martine@freelance-marketing.nl Bijlage: Zie ook www.energiekeregio.nl