• Links Philip Korff de Gidts, midden Egon Nieskens en rechts Ellen Hoog

    Jos Balvers

Ellen Hoog naar H.V. Dorsteti

WIJK BIJ DUURSTEDE Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang op sportpark Mariënhoeve. De bekende voormalig hockey-international Ellen Hoog kwam een clinic geven aan de jeugdige hockeyers van Dorsteti. Ellen is zelf op 7-jarige leeftijd begonnen bij SCHC uit Bilthoven en is 2 keer wereldkampioen en 2 keer olympisch kampioen geworden. Ze heeft maar liefst 232 interlands achter haar naam staan.

Wes Janssen

De Stichting De Hond Kan De Was Doen, hierna afgekort als DHKDWD, had Ellen uitgenodigd voor deze clinic en daar gaf ze graag belangeloos gehoor aan. Egon Nieskens, voorzitter van de gestaag groeiende Hockeyvereniging Dorsteti, heette haar en de jeugdleden hartelijk welkom en wenste hun een leerzame en leuke middag toe. Gezien de ideale weersomstandigheden en het enthousiasme van de sporters is dat uitstekend gelukt. Aan het einde van de clinic werd er een cheque overhandigd van 920 euro ten bate van de Stichting.

STICHTING DE HOND KAN DE WAS DOEN DHKDWD is een stichting die geld inzamelt waarmee ze de opleidingen vergoedt van assistentiehonden in de thuissituatie. Met je eigen hond leren om samen te werken. "De assistentiehond kan het leven van mensen met een lichamelijke beperking of met psychische beperking enorm verbeteren" aldus Philip Korff de Gidts van de Stichting. "Ze voelen zich vrijer en zijn zelfredzamer samen met de hulp van hun assistentiehond".

Gecertificeerde assistentiehonden voeren de meest uiteenlopende taken uit, van de dagelijkse handelingen, openen van deuren, oprapen van spullen en helpen bij aan- en uitkleden tot het ondersteunen van mensen met angsten, depressies en trauma's. Maar ook signalen van noodsituaties zoals bij mensen met diabetes en epilepsie behoort tot hun belangrijke taken. De kosten van deze vorm van opleiden bedragen ongeveer 18.000 euro.

DHKDWD is een landelijke Stichting zonder winstoogmerk. Iedere euro wordt besteed aan de opleiding van assistentiehonden. De Stichting is op zoek naar bedrijven en particulieren die jaarlijks zouden willen steunen en heeft de ANBI status en CBF keurmerk. Als u de Stichting wilt steunen kijk dan op www.dehondkandewasdoen.nl of op Facebook: https://www.facebook.com/dehondkandewasdoen en Twitter: @hondkanwasdoen