• Het Rhijnfestijn

    Ali van Vemde

Eerste Rhijnfestijn is een succes

COTHEN Voor de allereerste keer werd bij Kasteel Rhijnestein tijdens Open Monumentendag het Rhijnfestijn georganiseerd. Met tal van activiteiten konden inwoners van Cothen, maar ook van daar buiten, een kijkje nemen bij het kasteel.

Ali van Vemde

Naast de tuin, die ieder jaar te bezoeken is tijdens Open Monumentendag, waren er nu tal van andere activiteiten georganiseerd. Er was muziek van de Wijkse troubadour Boudewijn Hansen, De Drie Eilanden en de malletband van muziekvereniging Excelsior en Stichting De Inrichting speelde een eenakter. In de tent vertelde Bastiaan de Zwitser het verhaal van het kasteel. Dit gebeurde twee keer, omdat de beide basisscholen ieder een ander eind aan het verhaal hadden bedacht. Veel kinderen kwamen dan ook luisteren met hun ouders.

Ook dit jaar voer de Krommerijnder van De Pronckheer naar het kasteel. Daar kon een wandeling worden gemaakt met natuurkok Daniëlle Berghmans. Er werd niet alleen gewandeld, maar ook geproefd. De dag werd afgesloten met een Crawfishboil, verzorgd door De Pronckheer.

Op deze wijze willen Frederique en Andreas Reigersman het kasteel weer meer bij het dorp betrekken. Vroeger gebeurde dit onder andere door jaarmarkten. Kasteel Rhijnestein leent zich uitstekend voor het organiseren van evenementen en het Rhijnfestijn is dan ook zeker voor herhaling vatbaar