• Het echtpaar Rhebergen krijgt bezoek van burgemeester Tjapko Poppens

    Ali van Vemde

Echtpaar Rhebergen 65 jaar getrouwd

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 6 augustus zijn de heer en mevrouw Rhebergen - Doornebal 65 jaar getrouwd. Vijf jaar geleden bezocht loco-burgemeester Jan Burger het paar om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Hij bracht toen voor hen het 'boterbriefje' mee, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte. Afgelopen woensdag kreeg het paar bezoek van burgemeester Tjapko Poppens, die hen verraste met een mooie bos bloemen.

Ali van Vemde

De heer en mevrouw Rhebergen wonen nu ruim 5 jaar in Wijk bij Duurstede. Mijnheer Rhebergen werd geboren in Utrecht, zijn vrouw komt uit Driebergen van de Gooijerdijk. Ze leerden elkaar kennen op de catechesatie. In 1948 moest de heer Rhebergen naar Indië en moesten ze elkaar een poos missen. Ze trouwden in Driebergen-Rijsenburg en woonden vijf jaar in bij de ouders, waar ze een eigen verdieping hadden. Hun oudste zoon werd daar geboren.

VERHUIZINGEN Daarna verhuisde het paar naar Vleuten, De Meern en naar 's Heer Arendskerke in Zeeland. Ze kregen nog twee zoons. De heer Rhebergen werkte bij het GAK, het tegenwoordige UWV. Toen hij in 1985 stopte met werken zijn zij teruggekeerd naar deze omgeving en streken neer in Leersum. Hun drie zoons wonen verspreid over het land, in Amsterdam, Goes en Eindhoven. De familie is inmiddels uitgebreid met partners van hun zoons, tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Vijf jaar geleden verhuisden ze naar de Gansfortstraat.

GEZONDHEID Wat gezondheid betreft, heeft het de heer en mevrouw Rhebergen de laatste jaren niet meegezeten. Mevrouw Rhebergen onderging een ingrijpende operatie. Later kwam ze ten val waarbij haar hersenen werden beschadigd. Dit zorgde ervoor dat ze op zoek moesten naar een andere woning om toch bij elkaar te kunnen blijven. Op de Gansfortstraat was dit mogelijk. Mijnheer Rhebergen onderging in 2003 een hartoperatie en dat terwijl hij zo gezond leefde. Zijn grote hobby's waren zwemmen, fietsen en wandelen. Fietsen doet hij nog steeds, het liefst 's morgens vroeg. Voor het wandelen neemt hij tegenwoordig de rollator mee. Helaas was het niet meer mogelijk om bij elkaar te blijven wonen. Mijnheer Rhebergen legde zich er echter niet bij neer toen zijn vrouw naar Doorn moest. Hij heeft hemel en aarde bewogen om er voor te zorgen dat ze naar het Ewoud en Elisabeth Gasthuis kon. Een sleutel heeft hij, dus nu kan hij ieder moment naar haar toe.

HUMOR Al volgt mevrouw Rhebergen niet meer alles, haar gevoel voor humor heeft ze zeker nog. Zoals haar zoon zegt: "Mijn moeder zorgde bij ons thuis voor het huishouden, de sfeer en de humor. Mijn vader is wat serieuzer."

Voor deze bijzondere dag ontving het echtpaar een brief van de Koning met felicitaties. Helaas kwam de brief ietwat beschadigd aan, heel erg jammer. Eind deze maand is er weer een klein feestje, want dan wordt de heer Rhebergen 90 jaar. Zijn vrouw is 92 jaar. Het paar voelt zich prima thuis in Wijk bij Duurstede en wij wensen hen dan ook nog vele jaren samen toe.