• Echtpaar van Beek

    Wes Janssen
  • vlnr. Burgemeester Poppens, Theo van Beek, Robert-Jan vd Linden en Bea Kokje van winkeliersvereniging De Heul

    Wes Janssen
  • Harmonie Concordia

    Wes Janssen

Drie weken na plofkraak zijn Jumbo en Mitra weer open

WIJK BIJ DUURSTEDE "Toen we op de bewuste zaterdagmorgen gealarmeerd werden en de ravage zagen, drong het nog niet eens echt tot ons door", vertelt supermarkteigenaar Theo van Beek (59). "Het pand was helemaal ontzet en de voorraad onbruikbaar geworden, dan zinkt de moed je in de schoenen. Er zijn explosieven gebruikt die normaal in de bouw toegepast worden om gebouwen op te blazen voor de sloop". Alle elektrische apparatuur, zoals koeling, ovens, en zelf de flessenautomaat bleek defect en moest worden vervangen.

Na deze catastrofe hebben ze even getwijfeld of ze met de getroffen supermarkt verder wilden, maar nog dezelfde zaterdagavond is het besluit genomen om de winkel te heropenen om de klanten niet teleur te stellen en ook om het centrum vitaal te houden voor de andere winkeliers. "Ongeacht hoe het gaat lopen met de verzekering, we willen niet dat we door een actie van enkele criminelen genoodzaakt worden hier te stoppen", zegt Theo.

Het medeleven van de inwoners heeft Theo diep getroffen, zowel persoonlijk als op sociale media. "Dezelfde zaterdag kwam er een oud vrouwtje een bosje bloemen brengen, dan moet je toch wel even slikken". "Iedereen die ons een hart onder de riem heeft gestoken wil ik bij deze bedanken, namens ons hele gezin" aldus Maria.

Nu, na 3 weken, probeert het ondernemers-echtpaar alles achter zich te laten en weer over te gaan tot de orde van de dag. "We wilden eigenlijk eenvoudig weer open gaan maar zijn aangestoken door het enthousiasme van de klanten en de andere ondernemers en maken er nu een feestje van" zegt Theo.

De pinautomaat, die als service voor de klanten van winkelcentrum De Heul aan ING werd verhuurd, zal niet meer terugkeren waardoor de oppervlakte van de supermarkt met 9 m2 is uitgebreid.

Ook de eigenaar van slijterij Mitra, Robert-Jan van der Linden is opgetogen dat hij de klanten weer kan ontvangen na weken van puinruimen en schoonmaken. "Tegelijk met Jumbo ga ik weer open met een vernieuwd interieur en een leuke aanbieding".

Na korte toespraken van Theo en burgemeester Tjapko Poppens konden de talrijke belangstellenden de geheel vernieuwde supermarkt bewonderen terwijl Harmonie Concordia het geheel muzikaal opluisterde.