• Kiezen uit heel veel sporten bij de Wijkse Spelen

Doe mee met de Wijkse Spelen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdag 2 maart kun je weer meedoen met de Wijkse Spelen, onderdeel van de 'Voel Jij Je Lekker Tour'. Dit vindt plaats op Sportpark Mariënhoeve. Lekker bezig zijn in de vakantie en kennismaken met heel veel sporten. Nu is er ook een programma voor 'Jij Hoort Erbij!' kinderen.

Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit de gemeente Wijk bij Duurstede en alle kinderen van 'Jij Hoort Erbij!' (ongeacht leeftijd) kunnen mee doen. Je sport bij verschillende sportaanbieders op het sportpark. Je schrijft je in voor drie ronden en betaalt per ronde € 1,-. Dit is in totaal dus € 3,- voor drie ronden voor meer dan twee uur lang lekker sporten.

WAAROM WIJKSE SPELEN Iedereen weet het, sporten is niet alleen leuk maar ook nog eens heel erg gezond. Dit is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de verschillende sporten en samen met andere kinderen bezig te zijn. De deelnemende sporten zijn: badminton, freerunnen, karate, streetdance, turnen, voetbal, darts, hockey, kickfun, tennis en volleybal.

PROGRAMMA Van 9.45 uur tot 9.50 uur is de opening van de Wijkse Spelen in de kantine bij de sporthal op Sportpark Mariënhoeve. Om 10.00 uur gaat de eerste ronde van start. Om 10.45 uur wordt er gewisseld. De tweede sport ronde start om 11.00 uur. Na de wisseling om 11.45 uur start de laatste sportronde om 12.00 uur.

JIJ HOORT ERBIJ! Er is nu ook een aangepast programma voor kinderen die via 'Jij Hoort Erbij!'deelnemen. Dit zijn kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben bij het sporten. Kenmerkend voor deze groepen zijn: kleine groepjes van maximaal 8 tot 10 kinderen, geeen competitie element en extra begeleiding tijdens het sporten (minimaal één begeleider per groep). Heb jij ook behoefte aan kleinere groepen, zonder competitie element en extra begeleiding? Geef dit dan aan bij vraag 15 en je neemt dan deel aan het aangepaste programma. Je kan kan kiezen uit de sporten: bootcamp, yoga/pilates en voetbal.

AANMELDEN Doe je mee op 2 maart? Meld je dan aan via de website www.stichtingwijksport.nl/wijksespelen/ Betaling is alleen contant mogelijk. Aanmelden kan nog tot uiterlijk 25 februari en op 28 februari krijg je dan via de mail bericht bij welke sport je voor iedere ronde bent ingedeeld. Wil je meer weten over de Wijkse Spelen of heb je een vraag over het aanmelden, dan kun je contact opnemen met Tobias Wijnmaalen van Stichting Wijksport: e-mail tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl, telefoon 06 17413517.