• Wijkse Spelen

    Stichting Wijksport
  • Sporten voor alle kinderen

    Ali van Vemde

De Wijkse Spelen, ook voor kinderen die meer hulp nodig hebben

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdag 26 oktober is het weer zo ver. Dan worden de Wijkse Spelen georganiseerd als onderdeel van de 'Voel Jij Je Lekker Tour'. Extra aandacht is er dit keer voor kinderen die iets meer hulp nodig hebben bij het sporten.

Ali van Vemde

Alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeente Wijk bij Duurstede én alle kinderen van 'Jij Hoort Er Bij!' kunnen meedoen. Op deze dag kun je kennismaken met drie verschillende sporten. En het kost bijna niets. Voor meer dan twee uur sporten betaal je maar drie euro, als je je van tevoren aanmeldt. Een kaartje aan de deur kost vier euro. Zo kun je lekker samen sporten met andere kinderen en zelf ondervinden dat sporten niet alleen leuk is maar ook nog gezond.

JIJ HOORT ER BIJ! Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen van Stichting Wijksport organiseert ook nu weer de Wijkse Spelen. Dit keer met hulp van 'Jij Hoort Er Bij! Marjolein en Marieke vertellen hoe belangrijk het is dat iedereen mee kan doen. "Wij willen juist kinderen die meer ondersteuning nodig hebben mee laten doen. Hiervoor organiseren wij al regelmatig proeverijen, maar het is vooral onze bedoeling om in bestaande projecten te integreren. Zo kan iedereen deelnemen, ook als je faalangst hebt of moeite hebt met een competitie element, maar wel graag wil bewegen. Het gaat erom dat je mag zijn die je bent in je eigen tempo. Meld deze kinderen, die baat hebben bij kleine groepjes, vooral ook aan! Kinderen die de weg nog niet hebben kunnen vinden of net buiten de groep vallen, zijn hier heel erg welkom." Onder goede begeleiding wordt in kleine groepjes gesport. Ook kinderen van 12 jaar en ouder mogen meedoen. De sporten voor deze kinderen zijn taeakwondo (Choi do kwan), bootcamp (Daily-Fit), dans (MBition) en voetbal (CDW).

WIJKSE SPELEN Tobias Wijnmaalen is blij met het succes van De Wijkse Spelen. "Het eerste jaar deden er 30 kinderen mee, de laatste keer waren dat er al 90. In de schoolvakantie, als de meeste sporten stil liggen, hebben de kinderen zo de gelegenheid om ook eens andere sporten te proberen." Ook nu is er weer een ruime keuze. Er kan worden gekozen uit: dans/streetdance, freerunning, hockey, KidsFitCamp (bootcamp), korfbal, tennis, turnen en judo/valtechnieken. De opening is om 9.45 uur in de kantine bij de sporthal. Om 10.00 uur begint de eerste spelronde die 45 minuten duurt. Tussen 10.45 en 11.00 uur wordt gewisseld en dan begint de volgende ronde. De derde ronde is van 12.00 tot 12.45 uur. Nadat je je hebt aangemeld krijg je via de mail bericht bij welke sport je voor iedere ronde bent ingedeeld. Aanmelden kan tot uiterlijk 21 oktober op stichtingwijksport.nl/wijksespelen. Facebook.com/leefstijltourWbD Tobias: "Het zou mooi zijn als ook nu weer heel veel kinderen mee doen, juist ook die kinderen die ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor iedereen." Wil je meer informatie? Bel dan met Tobias Wijnmaalen 06 17413517 of mail naar tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl