• Cultuurcoach Bo Hendriksen

    Ali van Vemde

Cultuurcoach Bo Hendriksen stelt zich voor

WIJK BIJ DUURSTEDE Officieel is Bo Hendriksen op 1 mei begonnen als de nieuwe cultuurcoach. Hiermee volgt ze Sanne Heijmann op, die eind maart afscheid nam en een nieuwe uitdaging is aangegaan. Bo heeft ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met de mooie projecten die liggen te wachten. Zo verheugt ze zich bijvoorbeeld al enorm op de tweede editie van Wijk Filmt!

Ali van Vemde

Bo voelt zich nu al behoorlijk thuis in Wijk bij Duurstede. "In april ben ik al een beetje begonnen met kennismaken en inmiddels heb ik al aardig wat mensen gesproken. Zo kan ik voor de zomervakantie al zien waar de scholen behoefte aan hebben en kan ik daar op inspelen. Wijk bij Duurstede doet me erg denken aan Zeist, de plaats waar ik opgegroeid ben en waar ik binnenkort weer ga wonen. Er zijn leuke overeenkomsten. Iedereen kent elkaar en ik vind Wijk bij Duurstede een mooie plek om te mogen zijn en te mogen werken. Mensen zijn enthousiast en betrokken."

OPSTARTEN Bo vertelt: "Sanne heeft al een mooi cultuurprogramma opgestart. Zo was Wijk bij Graffiti een heel leuk project en een aantal scholen heeft al gevraagd of dit een vervolg kan krijgen. Daar gaan we natuurlijk naar kijken. Komend schooljaar gaan we aan de slag met de groepen 1, 2, 5 en 6 van de basisscholen."

WIJK FILMT! Ook Wijk Filmt! is een heel leuk project en daar verheugt Bo zich erg op. Vorig jaar heeft Sanne dit samen met een aantal mensen opgestart en het was een groot succes. Nu wordt het voor de tweede keer georganiseerd. Op zaterdag 20 oktober vindt in Theater Calypso het filmgala plaats en zal de jury de winnaar bekend maken. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar dat moeten er natuurlijk nog veel meer worden. Het thema dit keer is 'Woest'. Ik ben heel benieuwd wat daar uit gaat rollen. Een onderwerp waar je wel wat mee kan, lijkt me. Dat mogen speelfilms zijn, documentaires, een animatie of ander genre." Het maakt niet uit of de filmmaker veel of geen ervaring heeft en leeftijd is ook niet belangrijk. De film mag maximaal zes minuten lang zijn. Er zijn twee categorieën, tot en met 25 jaar en 26 jaar en ouder. De inschrijving is inmiddels begonnen. Alle informatie is te vinden op de website www.wijkfilmt.nl

SJORS SPORTIEF EN SJORS CREATIEF Om na de schoolvakantie een boekje klaar te hebben waarin alles op het gebied van sport en cultuur overzichtelijk staat vermeld, wordt nu het aanbod verzameld. Bo: "Dat is een mooie laagdrempelige manier om alle kinderen kennis te laten maken met de dingen die zij leuk vinden. Tobias Wijnmaalen doet dit voor de sport en ik voor cultuur. Daarvoor ben ik onder andere in gesprek met de muziekschool, het Wijks Atelier, DanZation en Mbition. Er moet voor iedereen iets leuks bij zitten."

Cultuurcoach Bo Hendriksen is vaak te vinden in het Huis van de Gemeente. Bo: "Hier ben ik vaak aan het werk. Mensen die met me van gedachten willen wisselen of leuke ideeën hebben, mogen altijd bij me aanschuiven."