• Martin Vastenhout over Museum Dorestad

    Ali van Vemde

Cultuur en maatschappij

WIJK BIJ DUURSTEDE Museum Dorestad was afgelopen woensdagavond de locatie voor het Cultuurcafé. Het thema van deze avond was cultuur en maatschappij. Voorafgaand aan de discussie gaf Martin Vastenhout een presentatie over de rijke geschiedenis van Wijk bij Duurstede, met in het bijzonder de periode van de Vikingen, de Romeinen en David van Bourgondië.

Vanzelfsprekend werd ook even stilgestaan bij de verhuizing die binnen nu en enkele jaren gaat plaatsvinden. Op de nieuwe locatie in het oude stadhuis op de Markt zal een prachtig modern museum de bezoekers uitnodigen tot een bezoek. De totstandkoming zal in samenwerking met de VVV, citymarketing, ondernemers en organisaties vorm moeten krijgen.

Hierna gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over hoe je als culturele instelling je eigen omgeving er bij betrekt en hoe je er voor zorgt dat de omgeving zich met jou verbonden voelt. Zo ging de discussie er onder andere over hoe je het interessant kan maken voor jongeren. Met de column van André van Zwieten werd het programma afgesloten. Daarna werd met een drankje nog even nagepraat.

Op 21 december zal tijdens een Creative Coffe bij De Graanschuur, van 9.30 tot 11.00 uur worden besproken het het Cultuurcafé er voor staat en want de wensen voor volgend jaar zijn. Aanmelden kan via cultuurcoach@rbzout.nl