• Concordia

    Concordia

Concordia in concert met... : gevarieerd muzikaal programma

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 7 juli gaat het gebeuren. Dan zal het eerste 'Concordia in concert met...' plaatsvinden op de Markt. Samen met Vrouwenkoor Eigen Wijs, de Jos van den Hoven band en de St. Anthony Pipe Band wordt een mooi programma neergezet. Iedereen is welkom om het gratis concert bij te wonen, van 19.00 tot 21.00 uur.

Ali van Vemde

Het idee van een openluchtconcert is niet nieuw voor Concordia. De laatste jaren werd al een zomerconcert gegeven op de Mazijk. Maar de muzikanten willen een groter publiek bereiken en daarom is er voor gekozen om dit keer het concert op de Markt te houden. Samen met andere Wijkse muzikanten en zangers wil Concordia er een fantastische avond van maken.

MUZIKAAL WIJK Naast het spelen van eigen stukken zal Concordia ook met de andere groepen samen spelen op deze avond. Zo kunnen de bewoners van Wijk bij Duurstede zien en horen wat de gemeente op muzikaal gebied te bieden heeft. Een avond voor en door Wijk en natuurlijk zou het fantastisch zijn als de toeschouwers zo enthousiast worden dat ze ook iets met muziek willen gaan doen. Een kraam met informatie over de deelnemende verenigingen is op de Markt te vinden. Wijkse bedrijven die dit evenement willen sponsoren, zijn erg welkom.

VROUWENKOOR EIGEN WIJS Dit vrouwenkoor is inmiddels een begrip in Wijk bij Duurstede. Vrouwen met ervaring in koorzang richtten het koor op in 2004. Zij wilden graag met anderen zingen en inmiddels telt het koor 30 leden. Sopranen, mezzo's en alten zingen vaak meerstemmig en ook wordt a capella gezongen. In 2010 en 2014 werden jubileumconcerten gehouden en tevens werd in 2010 de eerste cd gepresenteerd. Samen met andere koren vierde het koor in 2016 het 12 ½ jarig jubileum en in dat jaar werd de tweede cd gepresenteerd. Onder leiding van dirigente Grietje Houwink zullen zij zich laten horen.

JOS VAN DEN HOVEN Gitarist Jos van den Hoven heeft voor Concordia in concert met... een band samengesteld om een stuk rockmuziek ten gehore te brengen. Ook deze groep bestaat uit geheel Wijkse muzikanten.

ST. ANTHONY PIPE BAND Deze doedelzakvereniging bestaat al 40 jaar. Na een zeer geslaagd optreden van oud-leerlinge van de Antonius Mavo, Denise Kloppenburg, die een Schotse dans opvoerde waarbij ze werd begeleid door docent Thomas van Kessel op doedelzak, werd de band opgericht. Dit gebeurde bij het afscheid van de toenmalige Mavo directeur. De band was bedoeld als schoolband met leden van rond de 15 jaar. Het allereerste optreden was op Koninginnedag 1979 in volledig Schots tenue. Vanaf 1985 kon iedereen lid worden.

Het belooft een echte Wijkse avond te worden. Naast de zeer gevarieerde muziek voor en door Wijkenaren, zullen ook Vernooy Caterling en de Wijkse Dikke op de Markt aanwezig zijn. Meer weten over Concordia, kijk dan op www.harmonie-concordia.nl of Facebook ConcordiaWbD