• Colonel Jetski in Calypso

    Jack Kok

Colonel Jetski in Calypso

WIJK BIJ DUURSTEDE Al negen jaar timmert Blues in Wijk 'aan de weg' om blues te promoten. Hun meest succesvolle locatie is het prachtige en intieme Calypso theater aan de Markt. Tientallen bluesbands betraden daar inmiddels het podium en duizenden bluesliefhebbers genoten er van blues op hoog niveau. Zaterdagavond 24 februari is het weer zover met de nieuwe Nederlandse blues sensatie Colonel Jetski.

Opgericht begin 2017 kan dit gezelschap zonder schroom, gezien de individuele kwaliteiten, een super band in de Nederlandse blues scene genoemd worden. De band overstijgt echter de som der delen. Wie Colonel Jetski aan het werk ziet en hoort, wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit. De band bestaat uit:

PHIL BEE, VOCALS Winnaar Dutch Blues Award beste vocalist in 2015, naast nog vier nominaties in vijf jaar. Frontman van Phil Bee's Freedom en voorheen van King MO. En nu dus ook Colonel Jetski. Tourde met Jan Akkerman, Steve Lukather, Noel Redding en vele anderen. 'Recording artist' bij Continental Record Services.

GUY SMEETS, GITAAR Ongetwijfeld Nederlands 'hottest youngster' op gitaar. Op zijn zevende kreeg hij zijn eerste akoestische gitaar en twee jaar later kreeg hij echt de smaak te pakken toen hij voor het eerst op de bühne stond. Sindsdien kun je hem een 'podiumbeest' noemen.Technisch zet hij een geweldig gitaarspel neer dat in combinatie met zijn gevoelige, energieke en charismatische voorkomen het plaatje compleet maakt.

BART KAMP, BASS Winnaar Dutch Blues Award beste bassist 2015, naast nog drie nominaties in vier jaar, initiatiefnemer van Blind B'& The Visionairs. De afgelopen drie jaar in New York speelde hij met de crème de la crème van de New Yorkse Bluesscene zoals JR Mack en SaRon Crenshaw. Daarvoor optredens in Europa en de USA als bandlid van Monti Amundson, Eugene Hideaway Bridges, Ana Popovic, en vele anderen.

PASCAL LANSLOTS, TOETSEN Winnaar Dutch Blues Award 2016, beste toetsenist, naast nog twee nominaties. Cum laude afgestudeerd aan het conservatorium, Hammond, piano en 'vintage keys'. Speelde met grootheden als BB King, Tino Gonzalez en Chick Rodgers op onder andere North Sea Jazz and WDR Leverkusen Jazz. Jarenlange 'sideman' van Magic Frankie. Ook als componist en arrangeur werkzaam

FRANK DUINDAM, DRUMS Is in 2013 afgestudeerd aan het conservatorium van Haarlem. Op dit moment is hij verder actief bij Blind B'& the Visionairs, Sugar Boy and the Sinners en De Jongens Van Je Weet Wel. Daarnaast heeft hij gespeeld met Mr. Boogie Woogie, David Gogo, Vasti Jackson, Little Steve, Liptease, Saron Crenshaw en vele andere. In 2013 en 2016 genomineerd bij Dutch Blues Awards voor beste bluesdrummer van Nederland.

De zaal in Theater Calypso aan de Markt 4 is open om 20.00 uur. Show van 20.30 tot 23.00 uur. Entree € 10,-. Meer info en e-tickets www.bluesinwijk.nl (extra servicekosten). Ook te koop/reserveren bij Van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, telefoon 0343 574522, e-mail info@vanginkelmuziek.nl