• Kandidaat wethouders Wil Kosterman (GroenLinks), Willem Joustra (VVD) en Hans Marchal (PCG)

    Kuun Jenniskens

Coalitieakkoord: 'Denken, durven, daadkracht!'

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een intensieve periode van onderhandelen, is het Coalitieakkoord van de VVD, GroenLinks en PCG gereed. Het nieuwe Coalitieakkoord heeft de titel 'Denken, durven, daadkracht!' gekregen. 

De bestuurlijke opgaven zijn fors, maar de coalitie omarmt de ambities die de opgaven met zich meebrengen volop en gaat er deze bestuursperiode mee aan de slag. De laatste onderdelen zijn de afgelopen dagen aan het akkoord toegevoegd. Dat gebeurde dankzij de hulp van inwoners tijdens de drie spiegelbijeenkomsten. Formateur Reinout Woittiez bedankt de inwoners voor hun bijdragen aan de spiegelbijeenkomsten. "We hebben drie bijeenkomsten gehad in Langbroek, Cothen en Wijk bij Duurstede. Inwoners hebben daarbij volop gereageerd op onderdelen uit het Coalitieakkoord. Er ontstonden mooie gesprekken tussen inwoners en de onderhandelaars. Verschillende overwegingen zijn meegenomen in het akkoord", aldus Woittiez.

Komende dinsdagavond 15 mei is de presentatie van het Coalitieakkoord. De kandidaat wethouders gaan dan 'pitchen': kort leggen zij hun ideeën uit. Daarna is het aan de raad om de kandidaat wethouders (via stemming) te installeren als wethouders. Voor meer informatie over de raadsagenda kunt u kijken op de gemeentelijke website.