Carnaval met De Brienkneuters

COTHEN Carnavalsvereniging De Brienkneuters is er bijna klaar voor; over twee weken barst het carnaval weer los met vier doldwaze dagen in het Brienkneuterdorp, zoals Cothen tijdelijk bekend staat. .

Woensdag 3 februari zal om 20.00 uur de sleutel worden overhandigd. Vrijdag 5 februari is Prins Bennie den Tweede te vinden op de scholen in Cothen, waarna er 's middags in de Brienkneuterburcht om 14.00 uur een Krasse Knarrenmiddag wordt gehouden met een gezellige invulling. Rien Salet, de zingende bakker, is er weer, maar ook het piratenkoor Gein en Gek treedt op. Feest DJ André Odijk verzorgt de muziek.

Om 19.00 uur gaan tijdens de Tieneravond de dames en heren vanaf groep 5 weer strijden in de playbackshow voor de fel begeerde bokaal en natuurlijk wordt ook gekeken naar de best verklede. De Tieneravond duurt tot 21.00 uur.

Om 21.15 gaan de deuren open voor de gezelligste Après-Ski avond van de provincie. Wees op tijd, want vol is vol. De muziek wordt weer verzorgd door AB-Producties met DJ Arie. Ook is er deze avond een mysterieuze gast.

Zaterdag 6 februari gaat om 9.30 uur de kindermorgen van start met clown Bobo voor de kleintjes. Zij mogen natuurlijk verkleed komen.

Om 13.30 uur is de Brienkneuter-optocht. Hiervoor kunnen deelnemers zich als loopgroep aanmelden in de hal van de Brienkneuterburcht. De wagens kunnen worden aangemeld via de website www.debrienkneuters.nl. Na de optocht is er een geweldige instuif met de prijsuitreiking. Feest DJ André Odijk en Chiel van Cooten verzorgen de muziek.

Om 19.00 uur wordt de verlichte optocht weer gereden. Deze wordt voor de 18e keer gehouden.

Om 21.00 uur barst de Foute Party los met DJ André Odijk en DJ Chiel van Cooten. De entree is deze avond gratis.

Zondag 7 februari gaat de Raad eerst naar de kerk om 10.00 uur. Belangstellenden zijn welkom. Wel verkleed graag.

Om 15.00 uur worden de vier doldwaze dagen afgesloten met een afterparty en een karaoke show. Met DJ André en DJ Chiel.