Buurtpreventie in Langbroek

LANGBROEK Uit onderzoek is gebleken dat inbrekers buurten met digitale buurtpreventie mijden. Dat is de reden geweest waarom Dorpsplatform Langbroek heeft besloten een WhatsApp Buurtpreventie groep op te richten. Inbrekers kunnen op een landelijke kaart snel zien in welke plaats, dorp of buurt wel of geen Buurtpreventie is. Gebieden zonder digitale buurpreventie komen als eerste in aanmerking voor een inbraak. Daarom is het van belang dat er in Langbroek een WhatsApp Buurtpreventie groep is opgericht.

Het doel is dat bewoners van Langbroek elkaar snel op de hoogte kunnen brengen en houden van alarmerende situaties zoals een inbraak of een verdacht persoon etc.

Iedereen die woonachtig is binnen de bebouwde kom van Langbroek en ouder dan 18 jaar kan zich aanmelden bij de WhatsApp Buurtpreventiegroep. Bij voorkeur 1 persoon per adres.

Aanmelden gaat als volgt. Ga naar de website: langbroek.buurtpreventie@gmail.com. Geef gaan lid te willen worden van de WhatsApp groep en geef mobiele telefoonnummer, naam, adres en leeftijd op.

Van belang is dat iedereen die lid is van de groep zich aan de huisregels houd. De huisregels worden na aanmelding toegestuurd.

Inbrekers mijden buurten als er borden hangen dat er WhatsApp Buurtpreventie groepen zijn. Dorpsplatform Langbroek is in samenwerking met gemeente Wijk bij Duurstede dan ook een traject gestart om in de bebouwde kom van Langbroek z.g. WhatsApp Buurtpreventie borden op te hangen.

Hiermee hoopt het Dorpsplatform een bijdrage te leveren aan een veiliger Langbroek.