• Kuun Jenniskens

Burgemeester Poppens opent nieuwe locatie Hospice Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE Na maanden van verbouwen in de voormalige huisartsenpraktijk aan de Karel de Grotestraat, opent Burgemeester Tjapko Poppens op vrijdagmiddag 14 september de nieuwe locatie van Hospice Duurstede. Belangstellenden zijn van harte welkom het nieuwe pand te bezichtigen. Dat kan tussen 16.30 uur tot 18.30 uur. Vrijwilligers geven nuttige informatie en beantwoorden vragen over het verblijf in de hospice.

De nieuwe locatie Hospice Duurstede blijft kleinschalig, maar krijgt er in de nieuwe behuizing wel een extra gastenkamer bij  én een logeerkamer. Deze uitbreiding is nodig, omdat het aantal verzoeken voor een verblijf groeiende is. Dat toont aan dat deze organisatie zich bewezen heeft in de Wijkse samenleving. De Hospice biedt mensen die thuis niet kunnen sterven een waardige en huiselijke omgeving, waar zij in alle rust afscheid kunnen nemen van het leven en hun naasten. 

De nieuwe behuizing van de Hospice draagt officieel de naam Willem van Abcoude Huis.

De Willem van Abcoude Stichting heeft dit pand vorig jaar aangekocht ten behoeve van Hospice Duurstede en verhuurt dit aan de hospice. De verbouwing is voor een belangrijk deel uitgevoerd door bedrijven uit de Gemeente Wijk bij Duurstede.