• Daan van Ee, Anton Versteeg (Dorpshuis), Hetty van Oldeniel en Petra Aalders (Boogh)

    Ali van Vemde

Boogh gaat verhuizen naar Dorpshuis

LANGBROEK Vanaf 3 september heet het Dorpshuis Boogh van harte welkom. Boogh biedt begeleiding, behandeling en re-integratie voor mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte. In Dorpshuis De Toekomst werd dinsdag 19 juni het huurcontract ondertekend door drs. Hetty Van Oldeniel, directeur bestuurder van Boogh en Anton Versteeg en Daan van Ee namens het dorpshuis.

Ali van Vemde

Regiomanager Petra Aalders en directeur-bestuurder Hetty van Oldeniel zijn erg blij met deze nieuwe ruimte. Petra: "Het Ewoud & Elisabeth Gasthuis, waar we nu zitten, heeft de vierkante meters zelf nodig, dus konden we daar niet blijven. Samen met de gemeente Wijk bij Duurstede zijn we op zoek gegaan naar een geschikte ruimte. Dorpshuis De Toekomst is hiervoor goed uitgerust qua ruimte maar ook qua toegankelijkheid voor onder andere rolstoelen. Wij zien hier mooie nieuwe kansen waaronder samenwerking met de andere huurders van het dorpshuis. We voelen ons nu al erg welkom." Op dit moment zijn er 25 cliënten, maar daar komen nog 25 cliënten bij uit de regio. Ook is er nog ruimte voor verdere uitbreiding. Vanaf september kunnen de cliënten hier drie dagen per week terecht, op maandag, dinsdag en donderdag. Het is de bedoeling dat dit later vijf dagen per week zal zijn. Hiervoor zoekt Boogh nog vrijwilligers die kunnen zorgen voor koffie en thee in de pauzes, assisteren bij activiteiten, kennis hebben of willen krijgen van diverse creatieve technieken en opruimen na de activiteit. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bianca Boven of Marijke Verkade: b.boven@boogh.nl of m.verkade@boogh.nl of kijk op de website www.boogh.nl

BOOGH Petra vertelt: "Je wereld staat volledig op z'n kop als je bijvoorbeeld een hersenbloeding of ongeluk overkomt met hersenletsel (NAH) als gevolg. Na de revalidatie begint het eigenlijk pas. Veel dingen die altijd vanzelfsprekend waren, lukken niet meer en ook de persoonlijkheid verandert soms. Ook voor het gezin is dat niet gemakkelijk. Dan komt Boogh in beeld. Wij bieden activiteiten, zodat deze mensen ook thuis komen met een verhaal, net als de rest van het gezin. Zo was één van onze cliënten brood- en banketbakker. Nu maakt hij de prachtigste beelden en exposeert daarmee. Wij willen de cliënten terug in hun kracht zetten." Boogh heeft 1500 cliënten in Midden-Nederland in 44 gemeenten en is al 41 jaar actief. Mensen die ook gebruik willen maken van de activiteiten van Boogh kunnen contact opnemen met maatschappelijk consulent Erica Mallee, telefoon 085 4014795.

DORPSHUIS Daan van Ee en Arnold Versteeg zijn tevens gelukkig met de nieuwe huurders. "Hoe meer activiteiten in het dorpshuis, hoe meer reuring. Dat is ook goed voor ons." Petra en Hetty vullen aan: "We zitten hier mooi centraal op de Utrechtse Heuvelrug. Vanuit de gemeente is goed met ons meegedacht, het is fijn om zo met de gemeente op te kunnen trekken."