• Marja Bos-Meeuwsen schreef 'Meegroeien met je kleinkinderen'

    Marja Bos-Meeuwsen

Boek voor grootouders

Lees & Luister

REGIO Hoe zorg je ervoor dat je mee kan komen met je kleinkinderen? Het boek 'Meegroeien met je kleinkinderen' is een inspiratieboek voor alle oma's en opa's. Marja Bos-Meeuwsen schreef het boek vol handvatten voor (kersverse) grootouders. Een boek met praktische informatie, ervaringen van andere grootouders, tips, invulpagina's en reflectievragen.

Ali van Vemde

Marja Bos-Meeuwsen (1955) woont sinds anderhalf jaar in Houten. Van origine is ze orthopedagoog en ze werkt als coach en trainer. Ze heeft altijd veel trainingen en workshops gegeven voor ouders. Deze keer is haar doelgroep grootouders. Marja Bos heeft drie volwassen kinderen en vier kleinkinderen.

NIEUWE LEVENSFASE Grootouder worden is het begin van een hele nieuwe levensfase met veel plezier en voldoening, maar soms ook met irritatie en misverstanden. Jouw kinderen worden ouders. Deze nieuwe generatie vraagt hun ouders om op te passen, verhalen te vertellen en vooral ook aandacht te geven. Het wordt een ontdekkingstocht om te zien wat voor opa of oma jij bent! In het boek wordt in verschillende hoofdstukken aandacht besteed aan deze nieuwe invulling van je leven. Er wordt aandacht besteed aan wel of niet oppassen en de invulling daarvan, communiceren en de ontwikkeling van het (klein)kind. Maar ook de familiegeschiedenis komt aan bod. Als laatste wordt ingegaan op het omgaan met verlies en hoe kinderen kijken naar de dood. Bij ieder hoofdstuk is ruimte voor eigen opmerkingen. Meer informatie op www.okecoaching.nl

WIN HET BOEK Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor dinsdag 10 april een mail met je motivatie waarom je het boek wilt ontvangen, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt. Het boek ‘De Utrechtse Elfsteden Fietstocht’ is gewonnen door A. Wallet. Proficiat!

In 'Lees & Luister' bespreekt 't Groentje nieuwe boeken en muziek. Verschijnt er binnenkort iets van jouw hand? Breng de redactie op de hoogte via groentje@bdu.nl