• The Damned and Dirty

    Herbert van der Beek
  • The Doors in concert

    Emile Vrolijk

'BLUES AT THE CASTLE'

WIJK BIJ DUURSTEDE Blues at the Castle. Blues in Wijk en Kasteel Cultureel slaan zondagmiddag 29 juli de handen weer ineen en verzorgen samen een heerlijke muziekmiddag. Na de eerdere successen van 'Woodstock', 'Clapton Blues' en 'Stones & Blues' staat dit jaar op de prachtige locatie van Kasteel Duurstede de muziek van the Doors centraal en natuurlijk ook staat er ook een fantastische blues trio (The Damned and Dirty) in de muziektent.

UITVERKOCHT Net als de voorgaande edities was het zeer populaire evenement ook dit keer snel uitverkocht. Er is nog steeds veel belangstelling. Liefhebbers kunnen zich via bluesinwijk.nl op een wachtlijst aanmelden. Tegen twee uur gaat de kasteelpoort open en kunnen we gaan genieten van een heerlijke middag topmuziek. Blues-DJ Jos du Floo van het Regio90.NL radioprogramma 'Highstreet Jazz & Blues' draait tussen de bedrijven door lekkere bluesmuziek. De koks van het kasteel staan klaar met lekkere hapjes.

THE DOORS IN CONCERT Ga terug in de tijd met The Doors in Concert, een authentieke hommage aan de psychedelische rock band The Doors. The Doors waren berucht voor hun energieke en onvoorspelbare live shows, vooral door de charismatische Jim Morrison. Dit is wat The Doors in Concert recreëren bij hun shows. Er gebruik wordt gemaakt van exact dezelfde instrumenten als The Doors destijds zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons. Zodoende is de sound vrijwel identiek aan het geluid van de oorspronkelijke band. Verder hebben ze de juiste looks en de juiste energie om een indrukwekkende live show te geven. Bandleden: Danny van Veldhuizen (zang); Willem Vonhof (toetsen); Bobby Baudoin (percussie) en Jim Zwinselman (gitaar)

THE DAMNED AND DIRTY Kevin de Harde (zang en mondharmonica) en Micha Sprenger (gitaar), aangevuld met Erwin Palper op drums is een van de meest opwindende en innovatieve acts in de roots-traditie. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend. Hun Engels is Amerikaans alsof het daar thuishoort. The Damned and Dirty schrijven al hun eigen songs en ze hebben al 5 albums geproduceerd. In 2013 brachten ze hun tweede album 'Sell Your Soul' uit. Hun derde album 'Rolling Into Town' werd gepresenteerd in poptempel Paradiso in november 2014. 'Hoodoo Down' volgde in 2015, met meer diverse muziekstijlen en gastmuzikanten. Maar liefst drie albums werden bekroond met een Award voor 'Best Dutch Blues Album' van de Dutch Blues Foundation, iets wat geen enkele andere band in Nederland kan claimen.

Kasteel Duurstede, Langs de Wal 6, 3961 AB Wijk bij Duurstede. Van 14:00 tot 18:00 uur. www: kasteelcultureel.weebly.com bluesinwijk.nl thedoorsinconcert.com thedamnedanddirty.com