• Undercover

    DWImages

Blues at the Castle

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondagmiddag 13 augustus is er weer een bruisende muziekmiddag op Kasteel Duurstede. Het evenement 'Blues at the Castle' van Blues in Wijk is al jarenlang een enorm succes en is ook dit keer, net als de voorgaande edities, inmiddels helemaal uitverkocht.

Vanaf 2 uur wisselen Stones- en Bluesmuziek elkaar beurtelings af. De zevenmansformatie 'Undercover' neemt de Stones voor hun rekening en one-man-band 'Big Bo' is er voor de blues. Volgens de kenners is 'Undercover' de beste Stones-tributeband van de Benelux, maar ook 'Big Bo' mag er zijn. In 2015 won hij de Dutch Blues Challenge.

Medeorganisator Pieter Westland van Stichting Kasteel Cultureel is enorm blij met deze samenwerking. "Samen met de Wijkse bluesmannen kiezen we elk jaar een thema en zoeken daar bands bij. Op de dag zelf zorgen we er samen voor dat alles op rolletjes loopt. Ook voor de medewerkers van het kasteel is het steeds weer een leuke middag. Op volle sterkte zorgen ze voor een soepele drankverkoop en ook hun koksbrigade is present met 'Live-Cooking'. Dit jaar niet alleen met de gebruikelijke saté, maar ook vegetarisch. Elk jaar een kasteelplein vol met vrolijke mensen. Het is echt heerlijk om dat te zien en mee te mogen organiseren. Rond een uur of zes, half zeven breien de muzikanten er een eind aan en hopen we terug te kunnen kijken op weer een geslaagd feestje."