• Stichting Exploitatie Catalina
  • Stichting Exploitatie Catalina

Bloesemvluchten met amfibisch vliegtuig

WIJK BIJ DUURSTEDE De Stichting Exploitatie Catalina (vrijwilligersorganisatie) houdt een stuk cultureel historisch erfgoed in de lucht. Er wordt gevlogen met het oudste (15-11-1941) en mooiste amfibisch vliegtuig van de wereld, met accommodatie voor 15 passagiers.

In april zijn verschillende rondvluchten gepland vanaf het Aviodrome op Lelystad Airport met de Catalina PH-PBY 16-218. De vluchten worden uitgevoerd op een hoogte van 300 meter en vanuit de observatiekoepels heeft men rondom een prachtig uitzicht. Tijdens de vlucht mag men zich door de cabine verplaatsen. De vlucht duurt 1.30 uur.

Na vertrek vliegt men richting Hilversum en de Loosdrechtse Plassen over Utrecht naar Leerdam aan de Linge. Deze wordt gevolgd naar Geldermalsen en Tiel. Nog een klein stukje oostwaarts richting Druten om daar een linkerbocht te maken naar de Nederrijn, die het gezelschap in westelijke richting langs Wijk bij Duurstede en Culemborg zal brengen. Daar maakt het vliegtuig een ruime linkerbocht om uiteindelijk over Buren te vliegen om dan via Leersum, Amersfoort en Harderwijk weer terug te keren naar Lelystad. Meer informatie over de Stichting op website: http://catalina-pby.nl . Op http://booking.catalina-pby.nl is nadere informatie te vinden over deze vluchten.