• Bartiméus Blind Run

The Blind Run, samen lopen voor blinde kinderen

DOORN Zaterdag 7 oktober organiseert Vereniging Bartiméus Sonneheerdt voor de vierde keer The Blind Run. Ook dit jaar vindt het evenement plaats op het bosrijke terrein van Bartiméus. Deelnemers aan The Blind Run lopen in duo's. De ene loper kan wel zien, de ander is geblinddoekt, blind of slechtziend. Zo loop je samen in anderhalf uur zoveel mogelijk kilometers, verbonden door een lint. Het doel van The Blind Run is zo veel mogelijk geld inzamelen voor kinderen die blind of slechtziend zijn.

LEREN DOOR HOREN Tamara van Eersel van Bartimeus Sonneheerdt: "Dit jaar gaat de opbrengst naar lesmiddelen die blinde kinderen helpen om te leren door te horen, zoals een voelwand met levensgrote jungledieren voorzien van geluid, educatieve modellen met geluid en een 'pratende' plattegrond. Tachtig procent van alle informatie die een kind binnenkrijgt tijdens het leren, gaat via de ogen. Een groot probleem als je blind of slechtziend bent... Het is dus extra belangrijk om te zorgen dat kinderen met een visuele beperking ook via andere zintuigen kunnen leren."

GEVARIEERD PROGRAMMA "Wij hopen op 7 oktober heel veel deelnemers uit regio aan de start van The Blind Run te zien. Achter de schermen werken we hard aan een nog mooier en gevarieerder programma. Houd de website in de gaten voor de laatste info."

BLIND VERTROUWEN "Dus, wie durft het aan? Lopen zonder te zien waar je je voeten neerzet? Blind vertrouwen op je duo-runner? Of neem je de verantwoordelijkheid voor een niet-ziende loper? Wij dagen je uit om een loopmaatje te zoeken en je als duo in te schrijven. Verleg eens je grenzen en loop tegelijkertijd geld bij elkaar voor dit belangrijke onderwijsproject voor blinde en slechtziende kinderen." Meer info en aanmelden: www.theblindrun.nl