• Boekscout

Bella & Bink

Lees & Luister

REGIO De Houtense Corry Kivits schreef een verhalenbundel voor kinderen om voor te lezen én om zelf te lezen. Het boek gaat over de vrolijke tweeling Bella & Bink. Het gaat over leuke, alledaagse dingetjes, avonturen die ze beleven met hun opa Kriebel, oma Koekje en poes Stip.

Ali van Vemde

Het schrijven zit bij Corry Kivits in de familie. Al in haar jeugd schreef ze mee aan verhalenwedstrijden waarbij ze soms zelfs won. Zowel Corry als haar vader en zus verwoorden hun gevoelens vaak in een gedicht. Ook haar oma deed dit vroeger al. Corry vindt familie belangrijk, maar ook humor speelt een belangrijke rol in haar leven. En dat is terug te vinden in de verhalen die ze schreef over Bella en Bink. Stuk voor stuk zijn het de belevenissen van alledag waar zij haar inspiratie uit haalt. Met de nodige humor zet ze dit om naar de gekke avonturen in haar kinderverhalen.

Het boek bevat verschillende verhaaltjes. De leuke tekeningen, gemaakt door Kyra van der Veken, maken het verhaal af. Corry heeft de gave om van gewone alledaagse gebeurtenissen iets grappigs te maken. Zo helpen Bella en Bink de Paashaas die zijn eieren kwijt is geraakt of legt oma Koekje uit hoe de koeien aan hun witte kussensloopjes komen. Maar ook zijn er verhalen over hun poesje, over op vakantie gaan in een stoffen huis of Tante Liesje die met een mand vol aardbeien in het zwembadje valt. En zo zijn er nog veel meer alledaagse belevenissen, die op humoristische wijze worden verteld. De kleintjes zullen zeker genieten als deze verhaaltjes aan hen worden voorgelezen. De iets oudere kinderen kunnen de verhaaltjes zelf lezen.

'De avonturen van Bella & Bink', geschreven door Corry Kivits, is uitgegeven door boekscout.

WIN HET BOEK Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor dinsdag 12 februari een mail, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt. Het boek 'Persona' is gewonnen door Karen Gerritsen. Proficiat!