• Willem Tanja en Antie Sevenster in de beeldentuin

    Ali van Vemde

Beeldentuin De Pruimengaard open tot 20 augustus

WIJK BIJ DUURSTEDE Beeldentuin De Pruimengaard is nog tot en met 20 augustus open. De laaste kans om deze prachtige tuin te bekijken, want dit is het laatste seizoen. Antie Sevenster en Willem Tanja kijken terug op 22 mooie jaren.

Ali van Vemde

Veel mensen zullen het gaan missen, want jaarlijks trok de beeldentuin heel veel bezoekeers. Mensen uit het hele land, zelfs uit het buitenland, bezochten de Pruimengaard aan de Middelweg-Oost. Een aantal van hen kwam ieder jaar terug, soms meerdere malen. Met Antie Sevenster en Willem Tanja kijken we terug op deze periode. Of ze het gaan missen, dat zal de toekomst leren, maar duidelijks is dat de definitieve beslising is genomen. Dit is het laatste jaar!"Antie Sevenster: "Voor ons is het nu nog leuk, maar we worden ook een dagje ouder. Nu we er nog zoveel plezier in hebben, is dit een mooi moment om het af te sluiten."

VERSCHEIDENHEID Wat Antie en Willem belangrijk vonden, was een grote verscheidenheid in stijl en materiaal en veel variatie. Vanaf dag één trok de beeldentuin al veel bezoekers. Onder andere via de VVV werden toeristen op de Pruimengaard gewezen. Het werd een groot succes, want veel mensen komen ieder jaar terug, minstens één keer. "Wat wel heel leuk is om te horen is dat mensen het jammer vinden dat we gaan stoppen. We krijgen veel vragen waarom." In al die jaren is de opzet hetzelfde gebleven. De meeste kunstenaars zijn niet vaker dan twee keer geweest. "Onze bedoeling was om zo min mogelijk dezelfde mensen te laten exposeren."

EXPOSITIE Dit jaar is er nog nog werk van twaalf kunstenaars te zien. Dit zijn: Peter Bergenhenegouwen, Harry Dam, Coos van Eijk, Joop Koopman, Joshua Pennings, Dominique Prins, Ellen Prinse, Liesbeth Rutten, Ruud Schrijvershof, Jeroen Stok, Gerreke van Beek en Karel Zijlstra.

Hoe de toekomst er uit gaat zien, dat weten Antie en Willem nog niet. "Misschien gaan we wel op vakantie, reizen maken. Er zijn nog plannen genoeg." Maar nu nog even genieten. "Veel mensen komen afscheid nemen en ons bedanken. Door de laagdrempeligheid komen mensen graag. Zij merken dat wij het met heel veel plezier hebben gedaan en dat straal je dan ook uit. Mensen voelen zich welkom." Zie ook www.pruimengaard.nl

Lees het hele verhaal in het Wijks Nieuws van 9 augustus.