• Politie

Automobilist Wijk bij Duurstede rijdt in op agenten, politie schiet op banden

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie jaagt in de omgeving van Wijk bij Duurstede op een vluchtende automobilist in een zwarte Mercedes-AMG. De man probeerde aan een controle door agenten te ontkomen en reed daarbij op ze in.

Volgens omwonenden van het Perenplein werd de automobilist in hun hofje klemgereden door een donkere Volkswagen, waar twee mannen uitstapten. "Ze riepen dat hij uit de auto moest komen en dat ze van de politie waren", zegt een buurtbewoonster die het vanuit haar slaapkamerraam zag gebeuren. "Maar de man ramde hun auto aan de kant en een van hen moest echt opzij springen."

Een van de politieagenten probeerde verderop de vluchtende verdachte tot stilstand te brengen door op de banden van zijn auto te schieten. Volgens een woordvoerder van de politie is er één schot gelost, maar dat miste kennelijk zijn uitwerking.

De verdachte is er in volle vaart vandoor gegaan. De politie zoekt met onder meer een helikopter naar de vluchtende automobilist. Volgens een melding van Burgernet heeft de zwarte Mercedes een kenteken dat begint met RS-206. Wie de auto ziet kan het voertuig of de bestuurder beter niet zelf benaderen, benadrukt de politie. (bron: RTV Utrecht)