• Hans de Ligt overhandigt de prijs aan Anneke Troost

Anneke Troost blij met titel ondernemer in Wijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 17 februari werd fotograaf Anneke Troost gekozen tot de ondernemer in Wijk bij Duurstede/Cothen/Langbroek. Het afgelopen jaar werd iedere maand een ondernemer van de maand gekozen. Uit deze winnaars werd de ondernemer van het jaar gekozen. Een deskundige jury, maar vooral de reviews van klanten en het aantal sterren op de website bepaalden de winaar. Anneke is er heel erg blij mee.

Ali van Vemde

Anneke volgde een opleiding in de horeca, werd accountmanager en besloot in 2010 om haar hart te volgen en van haar liefde voor fotografie haar beroep te maken. Ze volgde verschillende cursussen, waaronder Beloved fotograferen. Ze vertelt enthousiast: "Het is een heel bijzondere manier van fotograferen. Mijn hart ligt bij mensen en dit is wat ik heel graag doe. Het is fijn als je ziet dat je werk gewaardeerd wordt. Ik had echt niet verwacht dat ik deze ondernemersprijs zou winnen, maar ik ben er heel erg gelukkig mee."

BELOVED Anneke vertelt dat de afgelopen jaren vooral een zoektocht is geweest naar haarzelf. Door jezelf goed te leren kennen zie je waar je goed in bent. "In 2014 heb ik de opleiding Beloved fotograaf gedaan. Dat is een manier van fotograferen, waarbij pure emoties worden vastgelegd. Tijdens de sessie maken we bijvoorbeeld buiten een wandeling waarbij ik mensen uitnodig om vragen aan elkaar te stellen. Op het moment dat er echte emotie loskomt, is voor mij het moment om foto's te maken. Hierbij is het de bedoeling dat ze vergeten dat ik er ben." Dit zorgt voor unieke foto's.

BELEVING "Het is fijn om te zien dat mensen mijn werk waarderen," vertelt Anneke. Dat is te zien aan de reviews op de website. Ook schrijft ze blogs, paste ze haar huisstijl aan en er kwam een nieuwe website. Deze prijs is dan ook echt een bekroning. "Dankzij al die stemmen en de mooie reviews over de gemaakte fotoshoots heb ik gewonnen. Heel gaaf!" Anneke wil dan ook graag dit feestje vieren. Via haar facebookpagina kun je kans maken op een complete Beloved shoot. Reageren kan nog tot 1 maart.

ONDERNEMER IN WIJK Vol lof is Anneke Troost ook over het initiatief van Hans de Ligt, die op de website ondernemerinwijk/cothen/langbroek de plaatselijke ondernemers zichtbaar maakt. Alle ondernemers zijn overzichtelijk gerangschikt op de website, zodat je in een oogopslag kan vinden waar je naar op zoek bent. Zo wordt lokaal inkopen bevorderd en de plaatselijke economie gestimuleerd. Om haar waardering hiervoor te laten zien, verraste ze Hans de Ligt met een uitnodiging voor een fotosessie.