• De openingsbijeenkomst van het nieuwe Alzheimer café

    Alzheimer café
  • Het alzheimer café is geopend

    Alzheimer Café

Alzheimer Café officieel van start

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een korte voorbereiding van goed een half jaar is het Alzheimer café Wijk officieel van start gegaan. Met het symbolisch ophangen van de Alzheimer vlag verrichten wethouder Wil Kosterman de openingshandeling. Kosterman liet met een persoonlijk verhaal blijken, hoe dichtbij Alzheimer en dementie bij iedereen kan staan.
Het Alzheimer café gaat maandelijks georganiseerd worden en zal elke keer vol zitten met informatie over dementie. Deze eerste keer was het woord aan dr. Faaij dementiespecialist van het in het dementiecentrum te Zeist. 'Op dit moment zijn er in ons land ongeveer 270 duizend mensen met dementie. En omdat we ouder worden, gaat het steeds vaker voorkomen. Inderdaad hebben de ouderen de toekomst en dus is het goed dat we allemaal leren leven met dementie om ons heen', aldus dr. Faaij.
Eind vorig jaar is het initiatief opgestart om in Wijk een Alzheimer Café te gaan organiseren. Nadat in het voorjaar vrijwilligers geworven zijn en net voor de vakantie zij de benodigde workshops volgden, kon nu na de zomervakantie echt van start worden gegaan. Het Alzheimer Café zal elke eerste woensdag van de maand plaatsvinden, vanaf 19.00 uur in het E&E Gasthuis. De eerstvolgende is op woensdag 3 oktober. Het Alzheimer Café is voor iedereen die meer wil weten over Alzheimer en Dementie.