• Leerlingen Het Palet leren over verhalen.

    Het Palet

Afsluiting IPC Units Het Palet

WIJK BIJ DUURSTEDE Het was weer een komen en gaan van ouders en belangstellenden tijdens de afsluiting van de IPC Units bij basisschool Het Palet.

VERHALEN Groep 2-3-4 hebben tijdens de Unit "De verhalen die mensen vertellen" veel geleerd over verhalen, mythen en legenden. Hierbij zijn ze meer te weten gekomen over de Egyptenaren, de Griekse oudheid en over sprookjes. Hun kennis werd toegepast in verschillende vaardigheden, van Kunstzinnige vorming tot computergebruik bij het opzoeken van informatie. Uiteindelijk hebben zij een prachtig toneelstuk/mini-musical in elkaar gezet om aan ouders te presenteren. Onder leiding van Maaike van Ginkel hebben zij een aantal weken flink geoefend en het resultaat was prachtig.BOODSCHAP De groepen 5 t/m 8 zijn in de Unit 'Mythen, Legenden' op zoek gegaan naar verschillende soorten verhalen, de geschiedenis die daar bij hoort en het plaatsen op de tijdlijn.

Bij Muziek werd er geluisterd naar  het muzikale verhaal "Peter en de wolf" en aansluitend hebben de kinderen hierbij een werkstuk gemaakt (schilderen, boetseren, filmpjes, digitale prentenboeken) om hun gevoel hierbij vorm te geven. Ze hebben geleerd dat er in veel verhalen een boodschap zit en dat de vertellers op verschillende manieren proberen deze boodschap over te brengen. Tijdens de afsluiting werden de verschillende vaardigheden van de kinderen gepresenteerd aan ouders en andere belangstellenden. Er was een museum ingericht, de PowerPoints en muurkranten werden getoond en in een workshoplokaal konden ouders en andere kinderen leren van groep 7/8 hoe je een tekenfilm kunt maken en een digitaal prentenboek.

Iedereen was enthousiast en kijkt alweer uit naar een nieuwe Unit. IPC, Great Learning-Great Teaching-Great Fun. Ook zien hoe het Palet werkt en wat IPC is? Op 14 maart is er van 9.00 tot 11.30 inloopochtend.