• Ali van Vemde

Afscheid van Rebecca Onderstal

WIJK BIJ DUURSTEDE / COTHEN Aanstaande zaterdag wordt ze uitgezwaaid, Rebecca Onderstal, tot voor kort predikant in Cothen en Wijk en initiatiefnemer van het project ZIN. Ze stopt met al haar werk in Wijk bij Duurstede. ZIN probeerde een 'nieuwe vorm van kerk-zijn' te zijn, buiten de muren en het instituut.

'Ik heb door de jaren heen met veel mensen contact gekregen en iets opgebouwd. Nu ik stop moest er, zo vonden ook anderen, toch iets van een afscheid komen. ZIN begon ooit met het dagelijks sturen van een inspirerende tekst aan ieder die dat wilde in de tijd voor Pasen. Ik probeerde mensen een hart onder de riem te steken door ervaringen uit het dagelijks leven te verbinden met de christelijke traditie. Ik weet dat er buiten de kerk heel veel mensen zijn die op zoek zijn naar zin. Niet voor niets doen mensen aan yoga, spiritualiteit, rituelen of mindfulness. Ik vroeg me af of de kerk voor deze mensen ook een plek zou kunnen zijn.'

Wie afscheid wil nemen van Rebecca is a.s. zaterdag hartelijk welkom tussen drie en vijf in het muziektheater van Ginkel in de Rijnstraat.

In het Wijks Nieuws van woensdag 10 januari blikken we verder terug met Rebecca Onderstal.